Cunoscutul artist Tudor Chirila, furios pe autoritati fiindca au permis transformarea Herastraului, un parc monument istoric, intr-un „hub de discoteci”

news

Herastrau, discoteci, monument istoric, Tudor Chirila, protest, Nicusor Dan

Artistul Tudor Chirila a criticat autoritatile din cauza faptului ca nu iau masuri pentru a impiedica petrecerile zgomotoase care au loc in Parcul Herastrau din Bucuresti. El a postat pe Facebook un mesaj virulent, adresat Primarului Capitalei, Nicusor Dan, primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, ministrului Culturii, Raluca Turcan, si Politiei Locale Sector 1, reclamand faptul ca este deranjat de zgomotul care se aude noapte de noapte din acest parc, care este monument istoric, deci ar trebui protejat.

„Azi noapte iar a fost festival in Herastrau. Ce nu stie Politia Locala Sector 1 sau poate nu intelege, este ca luciul apei propaga si/sau amplifica sunetul, dupa caz. Astfel ca poti auzi discotecile “autorizate” (i)legal de pe strazile din apropierea podului Grant daca locuiesti mai sus si orientat spre nord, nord-est. Ca e absurd si imoral sa transformi un parc-monument istoric in hub de discoteci, e o chestiune evidenta si orice cetatean dintr-o tara europeana mai rasarita stie asta. Doar ca noi nu locuim intr-o tara normala, ci intr-una de speciali, preocupati doar de vietile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de orasul lor care e doar al lor, nu si al “normalilor”.

Cand esti client pe terasele alea din Herastrau te simti bine, noapte de vara, mai un sprit, mai o gagica, poate iese ceva. Te faci avioane dupa care te duci sa te culci in liniste ca, na, ai obosit sa-ti bubuie David Guetta in cap. Doar ca locuitorii din zona nu au parte de linistea de care ai tu nevoie, client la terasa care te-ai distrat toata noaptea pe nesomnul altora.

Ei, tocmai pentru ca nu poti astepta empatie si exercitii de substitutie de la toata lumea, exista autoritati. Care intr-o tara normala si-ar face treaba. Aici doar paseaza responsabilitati care in final ajung tot in curtea celui prejudiciat.

Herastraul a ajuns ziua un parc insalubru, monument istoric si noaptea un cartier de discoteci care deranjeaza locuitori de pe TOATE laturile parcului. Asa ceva nici la Ibiza nu gasesti. Asta e rezultatul administratiilor locale de treizeci de ani incoace, rezultatul haosului urbanistic si rezultatul flexarii legilor fara consecinte drastice.

Pe cale de consecinta, ne indreptam catre autoritatile prezente. Aveti de gand sa faceti ceva cu Herastraul?”, a incheiat Chirila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: