Tudor Chirila scoate in evidenta marea minciuna a lui Dragnea: „Poate ne raspunde inainte sa dea ordonanta de urgenta care sa-l scape pe el de puscarie si pe toti prietenii lui”

news

Tudor Chirila scoate in evidenta marea minciuna a lui Liviu Dragnea, care sustine ca mii de romani „stau in puscarie pe un articol neconstitutional”. Numarul celor condamnati pentru abuz in serviciu este de doar 73.

„Deci care sunt miile de romani din puscarii carora le cere iertare Liviu Dragnea ca nu a fost mai iute cu amputarea, violarea, talharirea legilor justitiei? Poate ne raspunde si noua luni sau marti sau miercuri, inainte sa dea ordonanta de urgenta care sa-l scape pe el de puscarie si pe toti prietenii lui”, spune Tudore Chirila.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, spune ca liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui sa ceara scuze victimelor infractiunilor si romanilor pe care i-a inselat si precizeaza ca la 30 ianuarie 2018 se aflau in penitenciare exact 73 de condamnati pentru abuz in serviciu, dar mii de criminali (6156), talhari (4387), condamnati pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanti de droguri (1434) si condamnati pentru inselaciune (997).

”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnati pentru abuz in serviciu in penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizati. Domnul Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si recent condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de abuz in serviciu, a declarat ca isi cere «iertare de la miile de romani, care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati prin tribunale pe baza acelorasi articole sovietice (…)». Nu comentam constructia frazei, emotia momentului explica scaparile, dar, pentru conformitate, precizam ca in penitenciarele romanesti, la 30 ianuarie 2018, se aflau in detentie exact 73 de condamnati la pedepse cu inchisoarea intre 2 si 5 ani pentru infractiunea de abuz in serviciu. Aceasta cifra s-a redus sensibil dupa aplicarea legii recursului compensatoriu”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu.

Acesta precizeaza ca in penitenciare sunt in schimb mii de criminali (6156), talhari (4387), condamnati pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanti de droguri (1434) si condamnati pentru inselaciune (997).

”Nu exista niciun motiv ca cineva sa le ceara scuze. Nici macar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Roman. Reamintim ca, dupa aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnati pentru infractiunile de mai sus au fost pusi in libertate. Astazi sunt asadar liberi pe strada si comit alte infractiuni mii de criminali, violatori, talhari si hoti. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor intoarce facand alte mii de victime”, se arata in comunicat.

Presedintele sindicatelor din penitanciare mai mentioneaza ca ”Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infractiuni de abuz in serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinati pentru asistenta sociala”.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze, vineri, ”miilor de romani care stau in puscarie pe un articol neconstitutional”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: