politica

Tudorache inca mai crede ca se intoarce la Primarie: „In momentul de fata, procurorii numara buletinele de la Sectorul 1”

Daniel Tudorache a declarat, vineri, cu ocazia lansarii candidatilor PSD Bucuresti pentru Parlament, ca „in momentul de fata, procurorii numara buletinele de la Sectorul 1”.

„Veniti la vot, votul dvs. conteaza. Chiar si dupa ce s-a intamplat la Sectorul 1, cu acea nebunie, eu va spun in continuare ca justitia isi va face treaba. Si votul dvs. va fi dovedit. In momentul de fata, procurorii numara buletinele de la Sectorul 1”, a declarat Tudorache.

Tudorache nu a mentionat la care procurori face referire. El a depus mai multe plangeri si la Sectia Speciala si la Parchetul General.

Tudorache a anuntat pe 1 septembrie ca avocatul PSD Sector 1 a depus o plangere penala la Parchetul General in cazul imaginilor cu sacii de voturi din sediul Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1, difuzate miercuri seara in spatiul public.

Potrivit lui Dan Tudorache, avocatul a justificat plangerea prin faptul ca unele persoane au intrat in sala cu sacii de voturi doar cu acordul presedintelui BES, fara a exista o decizie a Biroului Electoral al Sectorului 1 in acest sens.

Potrivit Biroului Electoral Sector 1, in imaginile filmate in noaptea de luni spre marti apare presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, care, impreuna cu presedintele sectiei de votare, a intrat in camera pentru a ridica sacul care contine semnaturile votantilor.

„Alaturi de acestia se aflau si reprezentanti USR PLUS, care, in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat sa participe la procedura, cerere admisa de catre presedinte tocmai pentru a se asigura transparenta procesului electoral”, a precizat BES.

Persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al BES 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1, fiind desemnata in aceasta calitate in conformitate cu dispozitii din Legea 115 din 2015, a afirmat BES.

„Persoana care apare in alt cadru al filmarii, intr-un colt al incaperii si asaza un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, iar acel sac contine procesele verbale ale unei sectii de votare”, a adaugat BES 1.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

9 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

6 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

6 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

6 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

7 ore ago