Categories: news

Tudorache si nevasta, la un pas sa intre in arest. Daca nu platesc azi 1,2 milioane euro vor ajunge dupa gratii. Judecatorii le-au respins contestatiile

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa respinga contestatia depusa de fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, impotriva cautiunii de 1 milion de euro stabilita de DNA. O decizie identica a fost luata si in cazul fostei sale sotii, care a contestat cautiunea de 200.000 de euro.

Vineri este ultima zi in care Daniel Tudorache trebuie sa depuna la DNA o cautiune de 1 milion de euro, iar fosta sotie suma de 200.000 de euro. Daca banii nu vor fi depusi, cei doi risca sa fie arestati.

Daniel Tudorache este cercetat penal in acest dosar pentru complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, fosta sotie pentru complicitate la spalare de bani, iar o persoana din anturajul fostului primar este acuzata de trafic de influenta.

Conform DNA, in perioada septembrie 2016 – mai 2017, o persoana aflata in anturajul lui Tudorache ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri il avea cu o institutie aflata in subordinea Primariei Sector 1.

„In schimbul banilor, persoana respectiva se angaja sa intervina, in numele primarului, la functionarii responsabili, astfel incat contractul sa se desfasoare in bune conditii (plata la timp a facturilor si actualizarea tarifelor). In schimbul traficarii influentei, persoana aflata in anturajul primarului ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 de lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta”, arata DNA.

Potrivit DNA, in activitatile descrise, persoana care si-a traficat influenta ar fi fost sprijinita de primarul de la acea vreme Daniel Tudorache.

„Acesta i-ar fi intarit omului de afaceri convingerea ca solicitantul comisionului ar fi trimisul sau si ca trebuie sa tina legatura cu acesta pentru buna desfasurare a contractului. In acest mod, Tudorache ar fi confirmat caracterul real al influentei. De altfel, exista suspiciunea rezonabila ca primarul de la acea vreme Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul sau”, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii mentioneaza ca, in perioada in care a ocupat functii publice (2008 – 2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

„Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obtinute in mod nelegal, acesta ar fi interpus doua persoane (sotia si menajera), care au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil. Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite”, arata anchetatorii.

Concret, sustine DNA, in perioada de referinta (2008 – 2018), in care Daniel Tudorache ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentand o medie de aproximativ o mie de euro pe luna), exista suspiciunea ca acesta ar fi savarsit infractiunea de spalare a banilor constand in:

* depunerea de sume de bani in numerar prin intermediul fostei sotii si al menajerei in conturi bancare deschise pe numele acestora – in total 2.990.000 lei si 235.000 euro;

* achizitionarea de bunuri imobile pe numele fostei sotii in suma totala de 305.000 euro si 470.000 lei, sume platite de asemenea in numerar;

* acordarea unui imprumut unei persoane, tot in numerar, in cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei sotii;

* achizitionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a caror valoare urmeaza a fi stabilita (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel in valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii in valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant in valoare de 80.000 euro si un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei si lantisor cu pandantiv in valoare de 11.200 de euro, etc.),

* achizitionarea de actiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei sotii,

* asocierea in participatiune cu o societate privata cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei sotii, toate acestea cu fonduri cu privire la care exista suspiciunea ca sunt provenite din infractiuni.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Omul lui Dughin. Dogaru isi scoate sindicalistii in strada, mesaj agresiv: „Umflati-i pe indivizi si predati-i jandarmilor”

Sindicalistii din diferite sectoare de activitate si pensionarii civili si militari protesteaza duminica impotriva "deciziilor…

39 de minute ago

Scandalul Badalau scoate la iveala adevarata avere a lui Badalau. Furios, PSD-istul o ameninta cu plangere penala pe fosta nora pentru „violarea intimitatii”

Niculae Badalau, fost vicepresedinte PSD si actual vicepresedinte al Curtii de Conturi, vrea sa se…

9 minute ago

Tupeul lui Busuioc de la Curtea de Conturi. Omul lui Dragnea cere „independenta”, cu Badalau si socrul lui Ponta langa el

Presedintele Curtii de Conturi, Mihai Busuioc, a transmis duminica un mesaj, cu ocazia implinirii a…

25 de minute ago

Alegeri, azi. PSD n-a mai indraznit sa-si desemneze candidat in Moldova Noua. Pesedistii se ascund in spatele PER

Peste 9.000 de alegatori sunt asteptati la urne, duminica, in orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin,…

53 de minute ago

Iohannis, mesaj transant catre partide: gata cu politrucii! „Politizarea institutiilor, o practica toxica, nu poate sa ne ofere nimic bun in viitor”

Mostenirea lasata de arhitectii Unirii din 1859, deopotriva institutionala si simbolica, reprezinta temelia solida pe…

O oră ago

Distrugerea lui Radu Gavris. Parchetul General intervine, politistul era impreuna cu 4 procurori. Nu s-au incalcat restrictiile

Patru procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB), impreuna cu un ofiter…

15 ore ago