Tudorel a scos capul din vizuina dupa Congresul PSD, s-a infiintat la Antena 3 pentru a o ataca din nou pe Kovesi. Ministrul Justitiei dezinformeaza grosier

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, ca procurorii din CSM au luat o hotarare rapida, „instant”, referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precizand ca acum acestora le este greu sa motiveze.

„Va merge (la Presedintie -n.r.) imediat ce va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Sectia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotarare instant, asa, o rapida, in cateva minute. In realitate, cred ca au fost mai putin de 10 minute ca eram acolo. Eu am facut afirmatiile pe care le-am facut si pe care mi le mentin. Acum, va dati seama ca le este greu ca sa motiveze contra evidentei”, a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justitiei, pentru Antena 3.

Ministrul a reiterat acuzatiile la adresa procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Uniunea se adreseaza Poloniei cerand imperativ sa respecte statul de drept, sa respecte hotararile deciziile Curtii Constitutionale. Deci este grav, indiscutabil, daca intr-o tara nu se respecta hotararile Curtii Constitutionale si s-a ajuns la aceasta tensiune intre Polonia si Uniunea Europeana. Respectand proportiile, coborand la nivelul national, de exemplu, cred ca este greu sa explici faptul ca un demnitar incalca in jumatate de an de trei ori Constitutia, genereaza trei conflicte juridice de natura constitutionala, al treilea de respingere e adevarat, faci o astfel de constatare dupa care pe autorul acelor incalcari sa-l feliciti”, a mai spus ministrul Justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: