Tudorel se grabeste sa puna o sluga PSD in fruntea DNA. Anunt al Ministerului Justitiei, a inceput selectia pentru functia vacanta de procuror-sef al DNA

news

Ministerul Justitiei a anuntat, luni, inceperea selectiei pentru propunerea in functia vacanta de procuror-sef al DNA, care se va desfasura pana pe 30 iulie.

Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 09 – 30.07.2018, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Marius Iacob, procurorul sef adjunct al DNA, asigura interimatul la conducerea Directiei, pana cand Augustin Lazar, procurul general, va delega o persoana care sa preia atributiile pana la desemnarea unui nou procuror sef.

Potrivit regulamentului intern al DNA, atributiile sefului Directiei sunt preluate de catre adjunctii acestuia. Procurorii sefi adjuncti sunt Marius Iacob si Calin Nistor. Avand in vedere ca Nistor este in concediu, atributiile, dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi, sunt preluate de catre Marius Iacob.

Laura Codruta Kovesi a spus ca decretul de revocare semnat luni de catre presedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din functie „lasa un mare semn de intrebare” – daca va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei. „Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei”, a afirmat Kovesi.

„CSM a dat aviz negativ, am dovedit in fata Sectiei de procurori ca motivele invocate de ministrul Justitiei o parte sunt nereale, o parte neintemeiate. Decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare – va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei?”, s-a intrebat Kovesi.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: