Tudorel Toader anunta pe ce criterii va desemna noul sef al DNA. Acestea par scrise de Gadea si Chirieac

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, la postul de propaganda al PSD, Romania TV, care sunt criteriile in baza carora il va desemna pe noul sef al DNA. Acestea par copiate din discursurile sustinute de Mihai Gadea sau Bogdan Chirieac.

Astfel, Toader a vorbit despre „frica” cetatenilor ca vor fi condamnati in baza unor „nu stiu ce probe” si despre „redarea increderii” in justitie.

„Criteriile sunt stabilite si afisate. In mod inevitabil vorbim despre vechimea in magistratura ca procuror, a activitatii profesionale, a programului managerial, cu viziunea de reformare, de aducere a DNA-ului in paramentrii legali si constitutionali, astfel incat sa ne atingem cel putin doua obiective: pe de o parte, cetateanul roman sa nu se mai afle in situatia recenta, in care e nevinovat si nu stie daca nu cumva va fi condamnat; sa nu se duca cu temere a faptului ca procurorul nu stiu ce probe va administra; pe de alta parte, sa redam increderea in actul de justitie”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

Ministerul Justitiei a anuntat, luni seara, oficial, procurorii care si-au depus candidatura pentru concursul privind ocuparea postului de sef al DNA, acestia fiind Marius Iacob, Florentina Mirica, Elena Grecu si Cristian Lazar. In zilele urmatoare, ei vor avea interviurile cu Tudorel Toader.

Comentarii: