„Tudorel Toader ar face bine sa-si vada de treaba”. Ministrul Justitiei, atacat din toate partile

news

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a sustinut luni ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are toate parghiile sa faca lucrurile mai bine in ceea ce priveste codurile penale si i-a transmis „sa-si vada de treaba”.

„Domnul Tudorel Toader, ministrul Justitiei, ar face bine sa iasa din pielea analistului pe justitie sau analistului politic si sa intre in pielea ministrului Justitiei si sa-si vada de treaba, sa nu incerce sa mai transpuna in conducerea ministerului deciziile luate de partidul care l-a propus, adica PSD, sa nu incerce sa dea vina pe greaua mostenire cand domnia sa are toate parghiile pentru a face lucrurile mai bine. Ati vazut cumva un proiect facut domnul ministru, de altfel solicitat de domnul Dragnea, de a pune in acord codurile penale cu deciziile CCR? Nu. Atunci despre ce vorbim?”, a afirmat Turcan, la Parlament, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, intrebata cu privire la declaratiile ministrului Justitiei.

Ea a sustinut ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu este, in momentul de fata, o „tinta politica”.

„Domnul Tudorel Toader ar face bine sa-si vada de treaba”, a completat liderul PNL, citata de Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat luni ca multe din viciile de constitutionalitate ale Codurilor civil si penal vin din faptul ca in 2009 au fost trecute prin asumarea raspunderii Guvernului, neexistand „un timp de reflectie” necesar dezbaterii acestor proiecte.

„De ce spuneam ca apreciez timpul de reflectie? Daca dam inapoi, in 2009, eu eram unul dintre aceia care criticam adoptarea celor patru coduri fundamentale pentru un stat de drept, (…) fundamentale pentru evolutia societatii romanesti, patru coduri fundamentale care (…) afecteaza profund in aplicarea lor drepturile fundamentale, adoptate prin angajarea raspunderii Guvernului. A inceput, si stim bine cu totii, dupa amiaza intr-o zi de miercuri s-au depus, joi — vineri s-au promulgat legile. Cine sa le dezbata amendamentele aduse? Cine sa citeasca legea, sa evoce viciile de neconstitutionalitate la un volum asa de mare de lucrari, de legi, la o problematica atat de complexa”, a sustinut ministrul luni in fata senatorilor juristi.

In opinia lui Tudorel Toader, adoptarea codurilor prin asumarea raspunderii a fost o greseala „profunda”, care a avut efecte negative asupra societatii.

„Acolo trebuie cautata cauza, acolo a fost profunda greseala, a acceptarii asumarii raspunderii Guvernului pe cei patru piloni ai sistemului legislativ din Romania, care, iata, se dovedeste, au influentat negativ evolutia societatii, pe de o parte, si au afectat profund drepturile si libertatile oamenilor, pe de arta parte”, a explicat ministrul Justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: