Tudorel Toader cauta vinovati prin celelalte ministere in legatura cu infractorii care fug din tara. Comentarii despre noua „refugiata politic” in Costa Rica

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat vineri ca nu a primit personal si nu a auzit ca Ministerul Justitiei sa fi primit vreun document privind solicitarea Alinei Bica de acordare a statutului de refugiat politic, el subliniind ca nu Ministerul Justitiei este cel care permite unui inculpat sa paraseasca tara si nu ministerul este cel care ia masurile de interdictie, ci instantele, iar Ministerul Afacerilor Interne este cel care supravegheaza daca au fost respectate aceste masuri. El a spus ca in acest caz trebuie vazut daca fiecare si-a facut treaba.

Conform Digi 24, avocatul a spus ca Alina Bica a cerut, din luna ianuarie, statutul de refugiat politic in Costa Rica si solicita sa fie audiata prin sistem de videoconferinta.

In urma cu o saptamana, la ultimul termen in dosarul Gala Bute, si avocatul Elenei Udrea a anuntat ca aceasta a solicitat azil politic in Costa Rica si a solicitat audierea prin videoconferinta, insa instanta a considerat nerelevante documentele prezentate si a respins cererea.

Bica a fost deja condamnata in doua dosare penale, insa deciziile nu sunt definitive. In noiembrie 2016, ea a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, iar in ianuarie 2017, a fost condamnata la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

In ceea ce priveste dosarul ajuns vineri la ultimul termen, dosarul despagubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Alina Bica a fost trimisa in judecata in decembrie 2014. Bica facea parte, la data faptelor, din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de la ANRP, alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si Remus Baciu, fosti vicepresedinti ai institutiei, deputatul Catalin Teodorescu, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, Oana Vasilescu si Lacramioara Alexandru. Gheorghe Stelian si expertul evaluator Emil Nutu au fost, de asemenea, trimisi in judecata. Ei sunt acuzati de abuz in serviciu pentru ca ar fi aprobat despagubirea lui Gheorghe Stelian cu 89 de milioane de euro, pentru un teren din Bucuresti supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

In acest dosar a fost arestat si omul de afaceri Dorin Cocos, suspectat ca a solicitat 10 milioane de euro de la Gheorghe Stelian pentru a interveni pe langa comisia de la ANRP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: