Tudorel Toader, eroul PSD-ului. Codrin Stefanescu ii face statuie dupa ce i-a respins pe toti candidatii DNA: „Decizie profesionista”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, considera ca decizia ministrului Justitiei de a nu selecta niciun candidat pentru a prelua sefia DNA este una „profedionista”, el declarand pentru News.ro ca asteapta sa vada care vor fi urmatorii candidati pentru acest post. Codrin Stefanescu sustine ca despre trei dintre candidati, cei care vin din „sanul DNA”, presa a scris „lucruri absolut cutremuratoare”.

„Eu cred ca a luat o decizie profesionista. De fapt, la inceperea inscrierii la concurs a acestor candidati, am afirmat ca ministrul Justitiei refuza sa dea un diagnostic si, daca din acesti candidati este unul care ar banui ca ar putea sa treaca de criteriile comisiei sau nu, toata lumea a asteptat. In conditiile de fata suntem doar curiosi sa vedem cine sunt cei care vor fi in urmatorul lot de candidati care isi depun dosarele in aceata comisie. Trei dintre ei, din punct de vedere al articolelor de presa si a ceea ce s-a scris despre ei – vorbesc despre cei trei veniti din sanul DNA – colegii dumneavoastra din presa au publicat despre aceste persoane lucuri absolut cutremuratoare”, a declarat pentru News.ro secretarul general adjunct al PSD.

El a mai spus ca toata lumea trebuie sa fie „cu ochii atintiti” la ministrul Justitiei si la comisia pe care a format-o pentru a evalua candidaturile pentru functia de procuror-sef al DNA.

Procedura de selectie pentru postul de procuror-sef al DNA va fi reluata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nefacand nicio propunere din cei patru candidati pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. „In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata”, a anuntat Ministerul Justitiei. Institutia sustine ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru aceasta functie.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Comentarii: