politica

Tudorel Toader este facut KO mai rau ca Badea. Marian Oprisan cere modificarea ordonantei pe justitie

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprisan, a cerut luni corectarea OUG care vizeaza justitia, afirmand ca Sectia pentru anchetarea magistratilor trebuie sa fie in subordinea procurorului general.

„Intotdeauna este o linie rosie. Cert este ca, nu ma refer aici la mesajul domnului Timmermans, ci eu ma refer la vointa PSD, cel putin in ceea ce priveste justitia din Romania, asupra faptului ca justitia trebuie sa fie independenta. Dar o spun cu toata responsabilitate, abuzurile magistratilor trebuie pedepsite, asa cum sunt pedepsite toate abuzurile din Romania”, a declarat Marian Oprisan, presedintele PSD Marian Oprisan intrebat fiind de mesajul lui Frans Timmermans catre PSD ca exista o linie rosie peste care nu se poate trece.

„Daca o sa observati, nu toate asociatiile impartasesc acelasi punct de vedere si atunci trebuie spus cat se poate de clar, ce nu este independent, ceea ce a facut Monica Macovei, ceea ce a facut Raluca Pruna sau ceea ce a facut Guvernul PSD?”, a mai declarat Oprisan, citat de Mediafax.

Chestionat cu privire la Sectia de ancheta a magistratilor si faptul ca aceasta a iesit de sub autoritatea procurorului general, Oprisan considera ca aceasta ar trebui rectificata.

„Dupa parerea mea, acest aspect, ca si ceea ce s-a intamplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru ca toate sectiile de procurori din Romania trebuie sa fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (…) Eu cred ca aceasta OUG trebuie pusa in nota legala si constitutionala. Eu cred ca sectia pentru anchetarea magistratilor trebuie sa ramana componenta a Ministerului Public si sa fie sub jurisdictia procurorului general ca sa poata exista control ierarharhic”, a mai spus vicepresedintele PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

3 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

5 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

5 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

6 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

6 ore ago