„Tudorel Toader fost neprofesionist, cum sa te superi? A devenit un amarat de politruc care pupa inelul sefilor politici”. Primele reactii ale analistilor dupa sedinta CSM

analize

Consultantul politic Cozmin Gusa considera ca ministrul Tudorel Toader a incercat sa o umileasca pe Kovesi din punct de vedere profesional si atrage atentia ca, desi aceasta stradanie de decredibilizare a DNA s-a dovedit un esec, incercarile vor continua.

”Cand mergeam la trageri cu un pistol, in armata, fie se bloca, fie era decalibrat si tragea pe langa tinta. Asa s-a intamplat si cu ministrul Tudorel Toader. N-am observat la el vreo preocupare legata de Romania. Despre ce Romanie vorbim? Nu cumva despre una devalizata de coruptie in ultimii ani, o Romanie care trebuie aparata, despre procurorul caruia trebuie sa-i intarim autoritatea? N-am auzit nimic in textul lui Toader”, a afirmat Cozmin Gusa la Realitatea TV.

In opinia consultantului politic, ministrul Justitiei n-a fost, in scandalul DNA, decat un ”amarat de politruc care pupa inelul sefilor politici”, care e interesat de Belina si are un discurs dublu. ”A fost provincial, in sensul peiorativ al cuvantului. Cum sa te superi si sa spui ca nu te intereseaza bilantul DNA?!”, subliniaza Gusa.

Analizand discursul lui Tudorel Toader, consultantul politic sustine ca acesta s-a dovedit a fi si neprofesionist si nepregatit.

”A atacat CSM la el acasa, uitand ca este instanta suprema de analiza, dezbatere si deciize, care mentine credibilitatea Justitiei. Lazar l-a pus la punct foarte direct. S-a dovedit nepregatit. A dovedit asta Kovesi. Rezultatul a fost previzibil tocmai pentru ca in CSM se stia ca mai sunt oameni responsabili care nu raspund politic. Atitudinea lui Kovesi a fost una pe masura umilirii profesionale la care Toader a dorit s-o supuna”, explica Gusa.

Ministrul a afirmat ca Laura Kovesi nu l-a convins, insa nu este cazul ca el sa fie convins, puncteaza consultantul politic.

”Il intereseaza sa dea bine in fata sefilor politici, ca sa-si pastreze avantajele. Ca ‘Nu sunt aici sa va conving’, ce a spus Kovesi, este un raspuns corect. Tudorel Toader putea sa fie convins intr-o discutie fata in fata in care sa vada problemele sistemului, sa intrebe despre cauzele derapajelor”, arata Cozmin Gusa.

 

Raman imperfectiunile din sistemul DNA legate de niste procurori care au facut excese, atrage atentia consultantul politic.

”A fost inca o incercare nereusita de decredibilizare a DNA. Kovesi s-a aparat bastionul, dar aceste actiuni vor continua, pentru ca dosarele sunt acolo. S-a finalizat acest episod cu un insucces rusinos, dar tot demersul acesta de stirbire a Justitiei sunt convins ca va continua”, a conchis Cozmin Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: