Tudorel Toader, obsedat de Kovesi. Un nou anunt legat de demiterea sefei DNA. Ministrul tine sa se rafuiasca si cu Iohannis

news

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se sesizarea la CCR privind respingerea revocarii sefei DNA Laura Codruta Kovesi si la intalnirea cu premierul Viorica Dancila pe acest subiect, ca a dat un draft al sesizarii si ca documentul va fi modificat preluand si din raportul presedintelui Klaus Iohannis si ca, daca va fi cazul, vor fi preluate noi propuneri.

„Am dat un draft al sesizarii pe care o vom modifica preluand si parte din raportul presedintelui Romaniei. Daca va fi cazul, vom prelua eventualele noi propuneri, sugestii”, a afirmat Toader, citat de news.ro.

Referindu-se la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi, Toader a reluat precizarea conform careia pe acest subiect nu actioneaza in nume personal sau in baza unei nemultumiri personale.

„Nu este nemultumirea mea pentru ca eu nu am actionat si nu actionez in nume personal, sa am nemultumiri personale”, a precizat ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, urmeaza sa se intalneasca luni cu premierul Viorica Dancila pentru a stabili forma sesizarii la Curtea Constitutionala (CCR) a refuzului presedintelui Klaus Iohannis de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri decizia de sesizare a Curtii Constitutionale dupa refuzul sau de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca nu exista niciun temei si niciun conflict intre Guvern si presedinte pentru sesizarea CCR. „Putem sa intelegem ca ministrul Justitiei este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici si pana la un conflict constitutional este cale lunga”, a afirmat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: