politica

Tudorel Toader, reactie sfidatoare in Parlament privind Sectia speciala: „Daca aveti majoritate, desfiintati-o”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut, marti, o reactie sfidatoare al adresa parlamentarilor din Opozitie care i-au reprosat infiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie. Parlamentul dezbate, marti, motiunea simpla prin care se solicita demiterea lui Toader.

„Cu privire la Sectia speciala ati insistat. Luand in considerare pozitia de opozitie o inteleg, Problema e ca mi-o spuneti mie, iar Sectia a fost prin legile de modificare a legilor justitiei. Infiintarea a fost criticata la CCR si CCR – sunt convins ca stiti -, a spus ca infiintarea Sectiei nu numai ca nu afecteaza independenta magistratilor, ba dimpotriva, este o garantie a faptului ca asupra judecatorilor nu se fac presiuni in forme diferite de natura sa le incalce independenta. Cata vreme e opera legiuitorului de infiintare a sectiei, constitutionalitatea este validata de CCR, sigur imi cereti mie sa iau masuri pentru desfiintarea respectivei Sectii. Sa nu uitam ca OUG 60 a fost data nu de infiintare, ci de operationalizare, pentru ca nu se voia ca sectia sa functioneze”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a mentionat ca, desi i se cere desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), el nu este parlamentar.

„Imi cereti sa sprijin initiativa dvs de desfiintarea Sectiei speciale. Eu nu sunt parlamentar. Daca aveti initiativa, duceti-o la capat. Daca aveti o majoritate, finalizati si votati in spiritul autoritatii pe care o aveti, in spiritul caracterului de unica autoritate legiuitoare”, a mai spus Toader la dezbatere.

Deputatii dezbat motiunea simpla prin care Opozitia cere demisia ministrului Justitiei si care va fi votata in plenul de miercuri. Liberalii critica, in textul motiunii, ultimele modificari din Justitie si infiintarea Sectiei pentru anchetarea magistratilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

10 minute ago

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

O oră ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

3 ore ago

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc. Unii pelerini au facut peste 1000 de kilometri

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta, sambata dimineata, spre Sumuleu Ciuc, pentru a participa la…

31 de minute ago

Bagheta frantuzeasca sarbatorita in Franta cu o emisiune de timbre cu miros

Aproape 600.000 de marci postale cu miros, create pentru a celebra bagheta frantuzeasca artizanala au…

O oră ago