Tudorel Toader s-a decis. Ministrul borfasilor anunta cand il va da afara pe Augustin Lazar

news

Antena 3 a anuntat, luni, ca Tudorel Toader va anunta miercuri, la ora 18.00, concluziile evaluarii procurorului general, Augustin Lazar. Cel mai probabil, la fel ca in cazul Kovesi, Toader il va forta pe presedintele Iohannis sa accepte demiterea lui Lazar.

Antena 3 a mentionat ca Augustin Lazar este vinovat direct de „abuzurile” de la DNA intrucat este cel care superviza activitatea procurorilor anticoruptie.

Decizia de evaluare a procurorului general Augusitn Lazar nu a venit din senin, a declarat, la finalul lunii august, ministrul Justitiei Tudorel Toader, adaugand ca a observat o indepartare progresiva a activitatii Ministerului Public de rolul sau constitutional. El a precizat ca va prezenta rezultatul evaluarii in maxim 30 de zile.

”Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstantial. Am observat de-a lungul timpului si dvs cum Ministerul Public s-a indepartat treptat, treptat de la rolul constitutional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a indepartat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor si libertatilor omului. Criteriile (de evaluare-n. red) sunt cele din lege, in maxim 30 de zile voi prezenta rezultatul. Nu spun acum ca va fi pozitiv sau negativ. Voi face o radiografie si voi trage o concluzie”, a declarat Toader.

Toader a adaugat: ”Am spus ca vine o vreme cand fiecare este evaluat, nu fac decat sa pun in aplicare ce spuneam atunci”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: