Tudorel Toader s-a laudat in fata unor inalti oficiali germani ca Romania a realizat o „reforma masiva” a justitiei. N-a pacalit pe nimeni

news

Ministrul Justitiei Tudorel Toader i-a spus presedintelui Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german, Gunther Krichbaum, ca Romania a trecut printr-o reforma masiva, structurala a sistemului judiciar, discutiile dintre cei doi oficiali avand ca tema inclusiv legile Justitiei, informeaza news.ro.

Ministrul s-a intalnit luni cu Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul german (Bundestag), insotit de Kai Hennig, adjunctul ambasadorului Republicii Federale Germania in Romania.

„Discutiile din cadrul intalnirii au purtat, in principal, asupra reformelor aduse justitiei, ministrul justitiei precizand faptul ca Romania a trecut printr-o reforma masiva, structurala a sistemului judiciar, astfel cum s-a constatat inclusiv de catre Comisia Europeana in ultimele rapoarte din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. De asemenea, a fost prezentat stadiul in care se afla in acest moment legile justitiei si noile coduri, precum si modificarile aduse prin acestea”, precizeaza ministerul Justitiei.

Toader si-a exprimat „deschidere in vederea continuarii bunei colaborari, atat in materia cooperarii judiciare, cat si in domeniul luptei impotriva coruptiei”, mentioneaza Ministerul Justitiei.​

Reforma justitiei nu trebuie facuta in interes personal, iar decidentii ar trebui sa caute acele solutii care sa asigure un echilibru pentru ca discutiile interne au dus la o polarizare a societatii, a declarat recent, la Digi 24, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt. El mai spunea ca Romania a avut o evolutie extraordinara privind democratia si lupta anticoruptie si trebuie sa se intoarca la directia pozitiva pe care a avut-o in ultimii 10 ani pentru a juca rolul european de mediator in regiune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: