Tudorel Toader scoate iar capul din vizuina dupa decizia CCR. Ciordache e singurul vinovat de toate relele din Justitie

politica

Tudorel Toader, unealta PSD.

Fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader afirma, dupa decizia CCR prin care s-a constatat neconstitutionalitatea legilor de modificare si completare a Codului penal si a Codului de procedura penala, ca niciuna dintre solutiile legislative care au fost declarate neconstitutionale nu a fost initiata de catre Ministerul Justitiei, „toate fiind propuse in limitele deciziilor CCR si ale Directivelor europene”.

Tudorel Toader face noi „simple precizari”, intr-o postare pe Facebook.

„In iulie 2017, MJ a elaborat si transmis catre Guvern, proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, in acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsa. Proiectul de lege a fost aprobat de catre Guvern si transmis la Parlament, fiind apoi preluat de catre Comisia speciala. Comisia speciala a modificat, in mod substantial, proiectul de lege, adaugand numeroase solutii legislative declarate neconstitutionale”, afirma el.

Potrivit lui Tudorel Toader, in noiembrie 2017, MJ a elaborat si transmis catre Guvern proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedura penala, in acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

El sustine ca proiectul de lege a fost aprobat de catre Guvern si transmis la Parlament, fiind apoi preluat de catre Comisia speciala, iar Comisia speciala a modificat, in mod substantial, proiectul de lege, adaugand numeroase solutii legislative declarate neconstitutionale.

„Nici una dintre solutiile legislative care au fost declarate neconstitutionale nu a fost initiata de catre MJ, toate fiind propuse in limitele deciziilor CCR si ale Directivelor europene”, mai arata Toader.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins luni modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Pana acum, CCR a amanat de sapte ori sa se pronunte in acest caz.
Principala obiectie a judecatorilor CCR a fost aceea ca legile de modificare a Codurilor Penale nu au fost puse in acord cu decizii anterioare ale Curtii.

Mai mult despre: ,


Comentarii: