Tudorel Toader se ascunde din nou, pentru a nu da ochii cu presedintele tarii. Iohannis participa, miercuri, la bilantul Parchetului General. Anuntul ministrului Justitiei

politica

Presedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la sedinta de bilant a Ministerului Public pe anul 2017. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anuntat ca nu va participa.

Prezentarea bilantului va avea loc incepand cu ora 11.00, la Cercul Militar National.

Ministrul Toader a lipsit si de la prezentarea bilantului DNA, atunci pretextand ca nu a primit raportul de activitate al DNA. De data aceasta el a confirmat ca a primit raportul de activitate al Parchetului General, insa refuza sa participe.

In urma cu o saptamana, presedintele Iohannis a participat la sedinta de bilant a DNA, unde a afirmat ca asistam la manifestari virulente ale disperarii in incercarea clara de a subordona justitia politicului, in care niste inculpati si condamnati penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au anchetat. Presedintele a spus insa ca acestia nu au sanse de reusita.

”Cetatenii isi doresc o Romanie demna, o justitie dreapta si o societate in care cei care se plaseaza sau incearca sa se plasese deasupra legii raspund pentru faptele lor, indiferent de functie, avere sau statut social. Increderea in justitia din Romania este data de cei care o insufletesc. Magistratii sunt repere. Integritatea lor trebuie sa ramana standard de referinta pentru societate. Abaterile individuale care risca sa afecteze presigiul intregului corp trebuie combatute”, a adaugat presedintele.

El a aratat, de asemenea, ca incertitudinea generata de multiplele modificari legislative adoptate de Parlament anul trecut dauneaza grav societatii romanesti.

”Am deplina incredere ca institutiile statului cu atributii in domeniu vor continua sa se manifeste atunci cand independenta justitiei este in pericol. Procesul de transformare democratica a unei societati este de durata. Cred ca Romania are nevoie de o lege care sa puna mai mult accent pe masurile de prevenire a faptelor de coruptie si pe educarea romanilor, in special a tinerilor. Prin activitatea sa, DNA a aratat ca principiile statului de drept sunt realitati. Veti avea in mine un partener si un sustinator al aplicarii acestor principii. Va urez in continuare mult succes”, a incheiat presedintele Iohannis.

La prezentarea bilantului DNA nu a participat niciun membru al Guvernului.
Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, la bilantul DNA, ca anul 2017 a fost un an sensibil, insa nu ar dramatiza in sensul ca a fost greu, spunand ca, atunci cand sunt valuri, magistratii isi pot da masura profesionalismului.

”Anul 2017 intr-adevar a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu as dramatiza, in sensul ca a fost un an greu. Cand ma uit in sala, vad magistrati ai Ministerului Public care au ajuns la maturitatea profesionala si care acum trebuie sa demonstreze ca pot face fata problemelor adevarate. (…) Atunci cand sunt valuri ne putem da masura profesionalismului”, a afirmat Augustin Lazar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: