Tudorel Toader se spala pe maini de Codul de procedura penala. Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

news

Ministrul Tudorel Toader spune ca proiectul de schimbare a Codurilor penale a avut o forma initiala, dupa care a fost modificat in Parlament si ca el nu poate raspunde cu privire la forma adoptata, transmite Mediafax.

Tudorel Toader a declarat vineri la Iasi ca modificarea Codurilor penale a fost initiata pentru a pune legislatia din domeniu in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

„Sunt convins de urmatorul lucru: fiecare trebuie sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele. Schimbarea Codurilor penale a fost initiata pentru a pune legislatia din domeniu in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, nimic mai mult, nimic mai putin! A plecat proiectul de lege facut de noi, la Justitie, de punere de acord a Codului penal cu directiva privind confiscarea extinsa si a Codului de procedura penala cu directiva privind prezumtia de nevinovatie. Ulterior, in Comisia speciala de la Parlament, proiectul nostru a fost modificat. Evident ca dansii va vor raspunde cu privire la acele schimbari, nu eu! Este opera si competenta dansilor”, a spus Tudorel Toader.

Comentarii: