Tudorel Toader si-a semnat condamnarea. Anuntul care il va infuria pe Dragnea: „Nu voi da foc la tara”

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, intr-un interviu difuzat marti seara de Antena 3, in contextul in care a fost intrebat despre amnistie si gratiere si daca are vreodata teama ca ar putea „sa dea foc la tara“, ca el nu facut si nici nu va face ceva care sa creeze macar o astfel de stare de pericol, daramite sa o produca in mod efectiv. Toader a spus si ca nu percepe ca un repros sau amenintare afirmatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora aprecierea fata de el nu compenseaza lipsa de decizie privind actele normative, precizand ca nu el a batut la usa coalitiei ca sa fie pus ministru.

Intrebat despre declaratia premierului Viorica Dancila ca nu va da ordonanta pentru amnistie si gratiere fara semnatura lui, Tudorel Toader a spus: „Am o buna colaborare cu dna prim-ministru si afirmatia dansei cred ca o inteleg. Asta e procedura, in Guvern nu vine partidul cu proiect de lege, in Guvern se duce numai ministrul“.

Intrebat despre stadiul ordonantelor pentru modificarea Codurilor penale si pentru amnistie si gratiere, Tudorel Toader a tinut sa precizeze ca el nu a venit sa bata la usa nimanui ca sa fie pus ministru: „Nu eu am venit sa bat la usa ministerlui sau aliantei de guvernare ca vreau sa fiu ministru. Eu mi-am construit o cariera universitara, in practica, am acasa o garderoba de robe”.

Ministrul Justitiei a fost intrebat daca uneori ii e teama ca ar putea da foc la tara, cum s-a intamplat cu OUG 13, Tudorel Toader a declarat: „Cand iei o decizie, in primul rand nu o iei de unul singur. Vorbim de un act juridic care sa capete continut si forma juridica. Pe de alta parte, iei masura juridica si esti obligat sa vezi doua componente: oportunitate si legalitate sau constitutionalitate. Nu, nu mi-e teama, pentru ca am convingerea ca nu fac ceea ce nu trebuie sa fac sub aspectul oportunitatii si al legalitatii sau constitutionalitatii, de aceea pana acum nu am avut sentimentul asta de teama. Stiu OUG 13, care a avut si un numar cu ghinion, stiu si efectele ei. Eu am venit sa sting oarecum focul de dupa ordonanta, dar nu am aceasta temere, pentru ca n-am facut si nici nu voi face ceva care sa creeze macar o astfel de stare de pericol, daramite sa o produca in mod efectiv. Si prin asta v-am raspuns mai mult, si mai mult“.

Pe de alta parte, el a spus ca nu simte presiune din partea liderilor politici si ca merge la sedintele PSD daca este invitat, pentru ca face parte dintr-un guvern politic.

„Nu simt o presiune, poate fi atmosferica, psihica, dar daca tu, ca demnitar, nu ai pregatirea psihica de a face fata unor astfel de asa-zise presiuni, de a-ti indeplini obligatia legala, independent de ce zice unul sau altul, inseamna ca nu esti pregatit pentru postul respectiv“, a declarat Toader, intrebat daca a simtit vreo presiune din partea lui Liviu Dragnea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: