Tudorel Toader, tratat cu aroganta de Dragnea. Seful PSD detaliaza ce relatie are cu ministrul Justitiei

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sambata ca relatia cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este una buna in sensul ca „eu il rog si el asculta”, in context liderul PSD spunand ca e nevoie de respingerea OUG 6, dar si ca OUG privind modificarile legilor justitiei mai asteapta o lege.

„Ce legatura au legile justitiei cu amnistia? Noi l-am rugat sa analizeze si o sa analizam si noi din raportul preliminar care sunt observatiile care pot fi cuprinse intr-o OUG. Eu m-am uitat cu atentie, noi nu am introdus prin lege o alta procedura de pensionare. S-au introdus cateva categorii noi. Sa nu ramane in confuzia asta si nici confuzia sa nu ramana in confuzia asta. Daca e nevoie se vor face modificari”, a declarat Liviu Dragnea.

Chestionat cu privire la ordonanta de urgenta care prevede modificari aduse legilor justitiei, conform cerintelor Comisiei de la Venetia, si care trebuia sa ajunga la CSM, Liviu Dargnea a spus ca ministrul Justitiei nu o poate trimite atata timp cat legile vizate nu sunt in vigoare.

„Ultima lege e 303. Ultima zi de promulgare e vinerea viitoare si dupa ce se publica intra in vigoare dupa 3 zile. Nu poti trimite (la CSM – n.r.) un proiect ca sa modifici ceva ce nu exista”, a spus liderul PSD, citat de Mediafax.

Legat de OUG6 din 2016, care a stat la baza protocolului incheiat in acelasi an intre Parchetul General si SRI, si care se afla momentan in comisia parlamentara, cu raport de respingere, Dragnea a afimat: „deputatii trebuie sa vina cu amendamente legat de OUG 6. I-am rugat si pe domnul Toader si pe cei din comisia juridica care ar fi calea de urmat pentru OUG 6 si sa vina cu propuneri”.

Cat priveste relatia cu Tudorel Toader, Dragnea a completat: „Foarte bine, eu il rog si el asculta”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: