Tudorele, fa ceva! Ea este noul procuror general, Gabriela Scutea. A fost la proteste pentru a apara statul de drept

news

Gabriela Scutea, propusa marti de ministrul Justitiei pentru functia de procuror general, a participat anul trecut la protestele magistratilor fata de masacrarea legilor justitiei de catre Regimul PSD-Dragnea. 

Europa Libera a publicat, astazi, imagini cu Gabriela Scutea in timp ce protesta pe scarile Curtii de Apel din Bucuresti pentru independenta justitiei.

Gabriela Scutea a fost respinsa, anul trecut, de Tudorel Toader cand si-a depus candidatura pentru sefia Parchetului General tocmai pentru ca a participat la proteste.

Citeste si: „A fost umbra lui Kovesi”. Propaganda PSD o ataca deja violent pe Gabriela Scutea, propusa ca sefa a Parchetului General

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, marti, ca o propune pe Gabriela Scutea pentru numirea in functia de procuror-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Am ales candidatii care au prezentat simultan competenta si experienta. M-am ferit de experimente, pentru ca situatia in care se afla Ministerul Public nu permite experimente. Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solida prestatie si cel mai solid dosar profesional depus dintre toti candidatii. O prestatie aplicata, concreta, pertinenta si plina de hotarari. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezinta necunoscute. A demonstrat cunoastere, viziune, forta si substanta profesionala. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate cele prezentate, acoperind complet atat partea de administratie si constructie interna a Ministerului Public, cat si partea de reprezentare externa. Cunoaste bine MCV si este foarte bine cunoscuta a Bruxelles”, a afirmat Predoiu.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi inaintata Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. Dupa obtinerea acestuia, Predoiu va inainta propunerea presedintelui Klaus Iohannis in vederea numirii noului sef al PICCJ.

Ministerul Justitiei a declansat in luna decembrie a anului trecut procedura de selectie pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA si DIICOT.

Opt candidati s-au inscris la selectia pentru numirea procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie: Ionel Corbu, Florin-Daniel Casuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Sandel Vasilache si Razvan Horatiu Radu.

Mai mult despre:

Comentarii: