Tudose anunta ce a discutat cu importanta delegatie a SUA. S-a ferit din rasputeri sa rosteasca cuvantul „coruptie”

news

Romania a fost si va ramane in continuare un partener de incredere al SUA si in NATO, a reiterat premierul Mihai Tudose in cadrul intrevederii pe care avut-o, sambata, la Palatul Victoria, cu o delegatie condusa de congresmanul Mike Turner, presedinte, in Congresul SUA, al Grupului de Prietenie pentru Romania si al Subcomitetului pentru forte aeriene si terestre tactice a Congresului SUA, la care a participat si ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in cadrul discutiilor premierul a evidentiat oportunitatile oferite ambelor parti la nivelul Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, dar si in calitate de parteneri in cadrul NATO.

„Romania a fost si va ramane in continuare un partener de incredere al SUA si in NATO, dovada si sustinerea de care se bucura SUA si Alianta Nord-Atlantica in Romania, nu doar la nivel guvernamental si politic, ci si la nivelul oamenilor obisnuiti”, a declarat seful Executivului, citat in comunicat.

Tudose a mentionat totodata contributia Armatei Romane la misiunile Aliantei, cu militari si logistica, iar faptul ca Romania a alocat deja, anul acesta, 2% din PIB pentru cheltuieli in domeniul Apararii a fost salutat de membrii delegatiei din Congresul SUA, care au apreciat si profesionalismul militarilor romani.

De asemenea, precizeaza sursa citata, faptul ca Romania gazduieste in aceste zile, la Bucuresti, reuniunea Adunarii Parlamentare a NATO a fost mentionat ca un semnal important pentru eforturile de securitate la nivel global si, in particular, in zona Marii Negre.

Premierul Mihai Tudose a subliniat si faptul ca Romania este un pol de stabilitate si de securitate in regiune.

„Toate tarile trebuie sa faca insa fata si sa lupte impotriva noilor tipuri de amenintari de securitate, iar in acest context, premierul Mihai Tudose a transmis condoleante Statelor Unite si si-a exprimat revolta fata de atacul armat produs recent in Las Vegas, soldat cu morti si raniti”, se precizeaza in comunicatul Executivului.

Romania considera, in egala masura, ca ideea de securitate trebuie abordata nu doar din punct de vedere militar si al apararii, ci si din punct de vedere al sigurantei energetice.

Membrii delegatiei de congresmani americani, conform sursei citate, si-au exprimat sprijinul pentru proiectele in acest domeniu pe care Romania le are in vedere, pentru dezvoltarea capacitatilor de productie si diversificarea surselor energetice, dar si pentru dezvoltarea retelelor de distributie si interconectare cu tarile din regiune.

„In acest context, Conferinta ‘Trade Winds’, care urmeaza sa aiba loc la Bucuresti, in perioada 18-20 octombrie, si la care sunt asteptati sa participe reprezentantii a circa 100 de companii americane si aproximativ 50 de companii romanesti, va reprezenta un bun prilej pentru a dezvolta proiecte comune si pentru a pune bazele unui parteneriat mult mai activ, inclusiv la nivel economic, a adaugat premierul Mihai Tudose, care a salutat interesul investitorilor americani pentru Romania si a reafirmat dorinta Romaniei de a adera la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD)”, mai precizeaza Executivul.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: