Tudose executa cu promptitudine ordinele primite la Bruxelles. L-a convocat de urgenta pe ministrul Finantelor

news

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, vineri, cu ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, in cadrul discutiilor fiind abordate subiecte precum mentinerea tintei de deficit de 3%, disciplina financiara si combaterea evaziunii fiscale, au declarat, pentru Agerpres, surse oficiale.

Conform surselor citate, intalnirea a avut loc la Palatul Victoria.

Temele abordate in cadrul intalnirii au fost „tinta de deficit — 3 la suta, disciplina financiara, predictibilitatea, Romania functionala si combaterea evaziunii”, au precizat sursele citate.

Marti, la Bruxelles, seful Executivului a afirmat ca i-a asigurat pe inaltii oficiali europeni de stabilitatea Romaniei, precizand ca tinta de deficit asumata este de 3%.

„Stabilitate monetar-financiara in primul rand, tinta de deficit asumata de 3%, MTO — de asemenea intram in zona de credibilitate — si stabilitate (…) si credibilitate pe tot ceea ce inseamna legi”, a declarat Tudose intr-o conferinta de presa la Bruxelles.

Pe de alta parte, in sedinta de Guvern de joi, a fost aprobat un memorandum care prevede infiintarea Centrului National pentru Informatii Financiare, o structura informatica ce ar urma sa unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu sustinerea STS.

Potrivit unui comunicat al Executivului, masura are scopul sa contribuie la imbunatatirea relatiei cetatenilor cu administratia fiscala, prin cresterea gradului de informatizare si, implicit, simplificarea procedurilor administrative.

„Acest Centru va fi infiintat in aparatul central al Ministerului Finantelor Publice, pana la 1 septembrie 2017, prin comasarea tuturor structurilor din minister si institutiilor subordonate cu atributii in tehnologia informatiei si comunicatiilor (structuri din MFP, ANAF — aparat central si directii generale regionale, Agentia Nationala de Achizitii Publice si Comisia Nationala de Prognoza)”, a mai precizat Guvernul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: