Tudose ii administreaza inca o lovitura lui Dragnea de la Bruxelles. Nimeni din Guvern nu mai asculta de indicatiile sefului PSD

money

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, dupa ce s-a intalnit cu liderii europeni, ca Romania nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, subiectul fiind abordat in discutiile avute cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, si cu Frans Timmermans, prim-vicepresedintele CE.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, ca suntem predictibili in ceea ce priveste sistemul financiar-fiscal si ca din tot ceea ce inseamna simularile noastre de acum si asteptarile noastre vom ramane in tinta de 3%”, a declarat premierul Mihai Tudose, dupa intalnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu liderii europeni, informeaza Mediafax.

El a mai spus ca luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri cu ministrul de Finante, Ionut Misa.

”Devine din ce in ce mai clar ca nu poate fi introdus asa. Am atins subiectul cu dl. presedinte Juncker asupra unei directive europene de anul trecut, care prevede, printre altele, un efort conjugat al statelor europene de transparenta si interconectivitate pe informatii financiare pe multinationale sau firme care isi externalizeaza profitul, ducand la diminuarea artificiala a profitului si a bazei de impozitare.

Este o directiva importanta, pe care va trebui sa o implementam oricum, dar aici vorbim despre principiul ca fiecare agent economic sa-si plateasca impozitul acolo unde obtine profitul, iar ce vorbeam noi inainte este un pic pe langa acest subiect, pentru ca el nu-si mai externalizeaza profitul, ci il ascunde in afara UE. Si domnia sa are dreptate cand spune ca trebuie sa gasim mecanisme aici, dar nu o sa implementam nimic care sa rezolve un caz si sa strice buna functionare a altor agenti economici corecti”, a mai spus premierul Tudose.

El a mai spus ca, in privinta taxei pe solidaritate, simularile nu au fost finalizate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, saptamana trecuta, ca unele masuri cuprinse in programul de guvernare aprobat de Parlament vor fi discutate si, daca la simulari se anticipeaza efecte negative, se va renunta la ele.

Noul guvern condus de Mihai Tudose, care pe 29 iunie a trecut de votul Parlamentului, a venit cu un program-soc, fundamental schimbat fata de cel cu care PSD/ALDE castigasera alegerile.

Este un program care, daca va fi aplicat, schimba complet paradigma fiscala, atat in privinta impozitarii companiilor, cat si a popu­latiei. Companiile vor plati impozit pe cifra de afaceri – impozit in trepte, cel mai probabil de 1%-2% si 3% – , in loc de impozitul pe profit de 16%, iar populatia va achita statului impozit pe venitul global (programul nu avanseaza procente) in loc de impozitul de 16%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: