Tudose neaga si nu prea razboiul cu Dragnea: „Nu m-am certat inca, dar ma cert”

news

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca nu are un conflict cu Liviu Dragnea pe tema programului de guvernare si nu s-a certat cu el, asa cum a relatat presa. Seful Executivului a reiterat ca noile masuri din programul de guvernare, precum schimbarea taxarii, vor fi implementate doar dupa efectuarea unor simulari care sa demonstreze ca ele nu fac „mai mult rau”.

„Am citit si eu stirea ca luni m-am certat cu domnul presedinte Dragnea. Luni nu am reusit sa vorbim. Dar, daca trebuie cumva, o sa ne certam ca sa va validam stirea. Nu am apucat sa ne certam inca, nici luni, nici ieri si nici azi”, a spus Tudose, citat de News.ro.

El a precizat ca a avut o discutie „constructiva” cu Dragnea marti, dupa ce au participat la receptia oferita de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independentei, despre „cum sa aseze lucrurile pe linia de guvernare”.

Intrebat despre posibila implementare a unor taxe, Tudose a afirmat ca se fac inca analize, iar modificari nu vor fi operate decat daca se demonstreaza prin simulari ca ele vor fi benefice.

„Daca vom vedea masuri care fac mai mult rau decat bine, nu le vom aplica. Daca sunt bine le introducem. Vom analiza introducerea de noi taxe daca pe simulare dau rezultate bune. (…) Vom face toate simularile posibile”, a spus premierul.

El a precizat ca i-a cerut deja ministrului de Finante sa inceapa aceste evaluari.

Premierul a mai spus ca este „optimist” cu privire la implementarea programului de guvernare. „Nu sunt sceptic in ceea ce priveste programul de guvernare. Sunt optimist”, a afirmat el.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, ca a discutat cu premierul Mihai Tudose despre unele masuri din programul de guvernare, precum impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate, iar prim-ministrul le-a privit „cu foarte multa grija”, existand posibilitatea ca acestea sa nu mai fie aplicate, daca se constata ca vor crea defectiuni intr-o anumita parte a economiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: