UPDATE – Romania TV: Carmen Dan a fost demisa dupa conferinta de presa. Antena 3 anunta ca a vorbit cu premierul, Tudose neaga

news

Surse citate de Romania TV anunta ca premierul Tudose a demis-o din functia de ministru de Interne pe Carmen Dan. Mai mult, Tudose ar fi trimis deja, joi noapte, la Cotroceni decretul de demitere, mai anunta aceleasi surse.

Update: Antena 3 anunta ca vorbit cu Mihai Tudose, acesta a negat ca a demis-o pe Carmen Dan. ”Eu nu am demis-o pe Carmen Dan. Este o minciuna”, a declarat Mihai Tudose.

Screen Shot 2018-01-11 at 22.22.12

Carmen Dan a anuntat, joi seara, ca nu demisioneaza din functia de ministru de Interne, spunand ca o astfel de decizie se ia in forurile statutare ale partidelor coalitiei.

„In legatura cu subiectul demisiei mele. Dupa cum stiti, Guvernul este unul politic iar ministrii sunt nominalizati si validati in forurile statutare ale partidelor din coalitie si tot acolo se aproba retragerea lor din Guvern”, a precizat Dan, intr-o declaratie de presa.

Ea i-a raspuns premierului Tudose care a acuzat-o ca a mintit cand i-a spus ca persoana nominalizata pentru preluarea conducerei Politiei Romane, in eventualitatea demiterii lui Bogdan Despescu, respectiv chestorul Catalin Ionita si-a dat acceptul pentru preluarea functiei. Carmen Dan a prezentat acordul scris al lui Ionita si dupa ce a facut o cronologie a zilei a sustinut ca acesta nu putea sa accepte postul de vreme ce premierul anuntase ca nu-l demite pe Despescu.

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri ca,”daca va fi lasata”, Carmen Dan isi va da demisia din functia de ministru al Afacerilor Interne.

„Domnia sa si-a exprimat luni, incepand de luni ca e dispusa sa-si dea demisia. Eu i-am spus ca in momentul asta, eu cred ca i-o accept, daca si-o da. (…) Eu cred ca domnia sa, daca va fi lasata, isi va da demisia”, a declarat Tudose, la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: