Tudose nu-i lasa nicio cale de intors lui Liviu Dragnea: „Daca nu se mai poate plec acasa”. Cum comenteaza razboiul din PSD

politica

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca daca Guvernul nu va fi restructurat asa cum isi doreste atunci „mai bine” pleaca acasa. Restructurarea este una dintre mizele razboiului cu Dragnea, Tudose incercand astfel sa-i elimine din Executiv pe oamenii presedintelui PSD.

Intrebat despre conflictul din PSD, Tudose s-a limitat sa spuna ca nu face parte din nicio tabara. El a amenintat ca demisioneaza daca nu va fi lasat sa restructureze guvernul.

„Nu fac parte din nicio tabara, sunt membru PSD, atat. Daca deranjeaza ce ne-am angajat sa facem si speculeaza ca sunt tabere, ce vreti sa fac? Stau cat pot sa fac bine, daca nu se mai poate plec acasa. Convingerea mea ferma este ca este nevoie de aceasta restructurare. Este nevoie de un guvern mult mai suplu”, a declarat Tudose.

„Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare, cheltuielile cu functionarea statului sa fie mai mici. 28 de ministere e cam mult. Mai putine. Eu mi-as dori sa inceapa cu 1, nu cu 2. S-au creat o multime de structuri tinand de acelasi minister in teritoriu. Le-as dori cam comasate la loc. Se elimina si birocratia. Acum cativa ani cand mergeai intr-un judet era o cladire pe care scria Ministerul Muncii. Acum sunt mai multe, sunt vreo sase. Am vorbit cu ministrul Vasilescu, e perfect de acord”, a specificat Tudose.

La sfarsitul lunii ianuarie va avea loc la Iasi sedinta CEX in care se va decide restructurarea guvernului. Intre timp, Dragnea face un tur prin organizatiile din Moldova pentru a-si strange sustinatori in lupta cu Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: