Tudose pune conditii pentru a intra in Guvernul Ciolacu: „Fara Virgil Popescu”

politica

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a anuntat, sambata, ca va refuza sa faca parte dintr-un guvern in care se afla si actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Viitorul premier, Marcel Ciolacu, a declarat deja ca isi doreste ca Tudose sa faca parte din guvernul sau.

Iata fragmentul din interviul pe care Tudose l-a acordat jurnalistului Sebastian Zachmann de la Prima TV.

Jurnalist: Daca intrati in Guvern, acceptati sa fiti colegi cu Virgil Popescu?
M.T: Nu.

Jurnalist: Deci conditionati intrarea in Guvern de plecarea lui Virgil Popescu.
M.T: Nu conditionez. Am spus nu.

Jurnalist:  Cu domnul Bode ati sta la masa guvernului?
M.T: Da.

Jurnalist: Desi are probleme de integritate.
M.T: Deocamdata nu are un verdict de plagiat.

Citeste si: Tudose, viitor ministru. Ciolacu: „Isi doreste si el sa vina in Guvern. E un om cu experienta”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat acum doua luni ca isi doreste foarte mult ca Mihai Tudose sa intre in Guvern in luna mai cand portofoliul de premier va fi preluat de social-democrati si va avea loc rotativa la guvernare.

Intrebat la Romania TV daca vine in Guvern la rotativa Mihai Tudose, Ciolacu a spus: „Eu imi doresc foarte mult ca Mihai Tudose sa vina in Guvern. (…) Din discutiile avute cu el, isi doreste si el sa vina in Guvern. E un om cu experienta, a fost si ministru la Economie, a fost si prim-ministru”.

Ciolacu a afirmat ca la rotativa va fi respectat protocolul din coalitie in privinta ministrilor ce vor fi schimbati, daca nu se va gasi o formula mai buna.

„La rotativa va fi respectat protocolul, dar daca in interiorul coalitiei gasim o formula mai buna, o sa venim cu acea formula. Daca nu, va fi respectat protocolul. (…) Iti asumi si bunele si relele cand ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, ratiunea noastra de oameni politici care ne dorim ca lucrurile sa mearga in directia corecta, mai ales unde sunt ministri, de exemplu domnul Bolos la MIPE, din punctul meu de vedere e o greseala sa il schimbi pe ministrul Bolos in acest moment.

Mai sunt cinci luni pana la rotativa. Asteptam inca trei – patru luni de zile cand vom intra in negocierile, eu cred ca foarte scurte, de a discuta aceste schimburi de ministere care sunt totusi intr-o zona foarte limitata. Exista o performanta la Ministerul Justitiei, am scapat de MCV. Exista aceasta performanta de tara”, a mentionat acesta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: