Tudose s-a sucit, imediat dupa intalnirea cu ambasadorul SUA. Este posibila anularea unei masuri controversate din programul de guvernare PSD-ALDE

politica

La scurt timp dupa ce premierul Tudose s-a intalnit cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, surse guvernamentale au anuntat ca prim-ministrul are rezerve fata de introducerea impozitului pe cifra de afaceri pentru companii. Aceasta masura a fost dur criticata si de mediul de afaceri.

O decizie finala privind posibila introducere a impozitului pe cifra de afaceri pentru companii va fi luata doar dupa ce premierul Mihai Tudose va avea rezultul simularilor, au declarat surse oficiale, citate de hotnews.ro.

Premierul nu ar fi de acord cu un impozit „clasic” pe cifra de afaceri, ci, eventual, cu un impozit „gradual si doar pe anumite tipuri de activitati”, potrivit surselor citate. Orizontul de timp al unei decizii finale nu e clar, dar sursele citate au declarat luni ca premierul vrea sa ia decizia inaintea acestei toamne.

In ce priveste impozitul pe venitul global al persoanelor fizice, aparut in programul guvernului Tudose, premierul e mai degraba reticent in privinta capacitatii ANAF de gestionare a acestui tip de impozit.

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, luni, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Printre subiectele de discutie s-au aflat parteneriatul strategic dintre Romania si SUA si recentele declaratii critice ale oamenilor de afaceri din AmCham pe tema componentei economice din programul de guvernare al actualului Cabinet.

Hans Klemm si Mihai Tudose se vor intalni si maine, cu ocazia receptiei de 4 iulie, ziua nationala a Statelor Unite, organizata de ambasada SUA la Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: