Tulburari in crestere in PSD in urma excluderii din partid a celui mai performant primar

politica

Senatorul Daniel Breaz nu este de acord cu excluderea din PSD a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, care a avut cea mai mare absorbtie de fonduri europene din tara. „Sunt niste pasi care urmeaza, e o procedura mai lunga, vom vedea”, a declarat Breaz.

Intrebat, vineri, de jurnalisti, la Alba Iulia, dupa o conferinta sustinuta de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, ce pozitie are in privinta excluderii din PSD a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, senatorul Daniel Breaz a declarat ca nu este de acord cu aceasta masura, transmite corespondentul Mediafax.

”Eu am fost dintre cei care atunci cand s-a discutat la acea sedinta propunerea de excludere a colegilor mei am exprimat un punct de vedere diferit fata de al multor colegi din organizatia PSD Alba. Este o procedura in derulare, dar eu inca o data spun, este loc pentru toti, sunt doi colegi valorosi si e loc pentru toti in PSD si cred ca lucrurile se vor solutiona intr-un mod pozitiv. Eu ii apreciez mult pe cei doi colegi ai mei si in final, pentru ca sunt niste pasi care urmeaza, e o procedura mai lunga… vom vedea”, a raspuns senatorul Daniel Breaz, care este si rectorul Universitatii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian si consilierul judetean Ioan Florea au fost exclusi din partid in 14 ianuarie in urma unei sedinte a Comitetului Executiv Judetean al PSD Alba.

Oficial, presedintele PSD Alba, Ioan Dirzu, a evitat sa faca publice motivele excluderii, afirmnd ca sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spalate in public”.

Neoficial, insa, lui Damian i s-a imputat diferenta de scor obtinuta de PSD, la alegerile locale, intre Primaria Ciugud si Consiliul Judetean Alba. Un alt motiv de nemultumire vehiculat in spatiul public a fost ca la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi facut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universitatii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.

Primarul din Ciugud, intrebat despre motivele neoficiale pentru care a fost exclus, a spus: ”Cum credeti ca pot eu sa ma duc in campania electorala cand eu sunt pe lista la deputati, indiferent de loc, sa le spun oamenilor <votati lista la Senat si nu o votati la Camera Deputatilor?> Cum credeti? Sigur, cuiva nu i-a convenit ca am fost cel mai vocal si mai insistent ca Daniel Breaz trebuie sa fie locul 1 la Senat. Haideti sa ne uitam ce imagine are Daniel Breaz si ce imagine avem ceilalti, oricare dintre noi. Mie mi-au spus-o in fata foarte multi, eu o sa votez lista la Senat pentru omul acela, la deputati imi pare rau, daca tu erai mai sus, poate votam”.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din tara cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru biciclisti, internet wireless in parcuri si iluminat public de la energia eoliana. Primaria a amenajat, intr-un sat vecin cu Alba Iulia, o zona industriala unde s-au realizat investitii private de circa 10 milioane de euro si 1.000 de locuri de munca. Aceasta este singura comuna din judetul Alba unde populatia intre cele doua recensaminte – din 2002 si 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorita, spun oamenii, ”conditiilor de viata create”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: