Tunderea barbii a fost interzisa in Afganistan. Frizerii care nu se supun vor fi pedepsiti in baza Legii Sharia

externe

Talibanii au interzis, in provincia Helmand, ca barbatii sa isi taie barba sau, mai rau, sa se rada. Cei care nu se supun, precum si frizerii, risca sa fie pedepsiti in conformitate cu legea islamica.

„Talibanii au interzis barbieritul sau taierea barbii in provincia Helmand din Afganistan. In aceasta scrisoare, emisa de departamentul de moravuri si virtuti,  frizeriile si baile sunt avertizate ca, in caz de incalcare, vor fi pedepsite in baza legii Sharia”, anunta un jurnalist, corespondent in Afganistan.

Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat in 2001 dupa alungarea talibanilor, a fost inlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un asa-zis „minister al virtutilor si viciilor”, politia morala talibana, in urma cu doua saptamani.

In perioada regimului taliban anterior, unul de o brutalitate iesita din comun, Ministerul Virtutilor si Viciilor era „agentia” care punea in aplicare interpretarea extremista a legii islamice in Afganistan – executii publice sau mutilari.

Talibanii au preluat controlul Afganistanului luna trecuta si l-au declarat Emirat Islamic. Noul guvern interimar este alcatuit integral din barbati, lideri proeminenti ai talibanilor, unii dintre ei cunoscuti pentru atacurile impotriva fortelor SUA in urma cu doua decenii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: