Tupeu de borfas al lui Catalin Radulescu „mitraliera”. Deputatul PSD ameninta si se lauda cu influenta politica: „Noi suntem la putere. O sa mai faci p… lucrari in Romania”

politica

Tupeu incredibil al deputatul PSD Catalin Radulescu, cel care ameninta ca e gata oricand sa isi foloseasca mitraliera. Acum iese la iveala cum Radulescu ameninta si se lauda cu relatiile si influenta sa politica.

El a fost monitorizat timp de mai multe luni de DNA. In final, deputatul PSD a fost condamnat definitiv la o pedeapsa cu suspendare. Adevarul prezinta detalii inedite din dosarul de coruptie: stenogramele unor discutii si declaratiile unor martori.

Procurorii DNA arata ca deputatul Catalin Radulescu „se lauda cu relatiile si cu influenta sa politica, ori de cate ori avea ocazia”. Pe 17 decembrie 2013, el l-a sunat pe Stefan Narcis Neaga, presedintele CNANDR.

Catalin Radulescu: Deputat… Catalin Radulescu sunt. Salut.
Stefan Narcis Neaga: Va salut.
Radulescu: Cam ragusit, ca sunt un pic racit.
Neaga: Eu sunt prins intr-o sedinta.
Radulescu: Am inteles. …Sunt cu Dan, cu Sova acum, chiar e la microfon la Parlament si mi-a zis ca maine sa fac plangere la Corpul de Control al ministrului, direct la el, pentru ca nu s-a rezolvat situatia asta nici pana acum.
Neaga: Nu s-a rezolvat, pentru ca e in procedura.
Radulescu: Nu.
Neaga: Nu s-a rezolvat, pentru ca e in procedura, de aia nu s-a rezolvat.
Radulescu: Eu de asta v-am sunat, ca sa va zic ca…
Neaga: Nicio problema. Nicio problema. Da’ este in procedura.

Neaga: Da, da, da. Nu va faceti probleme. Asa cum am vorbit.
Radulescu: Ma tineti si pe mine la curent, da?
Neaga: Da, da, da. Sigur ca da.

Potrivit stenogramelor DNA, Catalin Radulescu stia ca se afla in incompatibilitatea patron-deputat. Unii parteneri de afaceri nici nu mai stiau cum sa-l salute.

Interlocutor: Da, domn, director!?
Catalin Radulescu: Ba, nu sunt director eu, in primu’ rand
Interlocutor: Da, domnu’ deputat. Ma scuzati.
Radulescu: Multumesc frumos, ca credeam ca am ajuns director si astia de la ANI d-abia asteapta.
Interlocutor: Ma scuzati, domnu’ deputat.
Radulescu: Am ajuns director din nou.
Interlocutor: Ha, ha, ha.
Radulescu: Nu sunt director, tati.
Interlocutor: Ha, ha
Radulescu: Intelegi?
Interlocutor: Nu, da’ de obicei vorbesc cu directori, nu… cu deputati…
Radulescu: Stiu, da’…

„Noi suntem la putere”

Unul dintre cei amenintati, Marian Adam, angajat al lantului de magazine Dedeman, s-a dus la DNA si a povestit cum i-a cerut Radulescu sa-i asfalteze supermarketul din Pitesti. El a semnat contractul dupa ce a fost amenintat repetat. „Daca ati fi incercat sa nu faceti lucrarea cu mine, v-as fi blocat toata activitatea pentru ca noi suntem la putere. Va trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, va blocam si la primarie, pana va blocam total activitatea”, i-a transmis Radulescu.

„Am fost nevoit sa accept efectuarea lucrarilor de catre firma Concordia, deoarece nu am vrut sa creez probleme firmei Dedeman, date fiind relatiile cu care se lauda si cu care ne ameninta deputatul Rradulescu. Repet, am acceptat oferta firmei urmare a amenintarilor si din dorinta de a nu intra in conflict cu acesta, respectiv de a nu le pune in practica.”

„Prin expresia „Noi suntem la putere”, deputatul Radulescu Catalin Marian facea aluzie la faptul ca el era deputat PSD, iar acest partid se afla la conducerea orasului (primarul si posibil si cei din descentralizate sa fie din aceeasi zona politica)”, a mai declarat, la DNA, angajatul Dedeman.

Marian Adam l-a anuntat pe partenerul cu care trebuia sa faca initial lucrarea ca totul a picat. „Aaa…Din dispozitii superioare de partid si de stat… am o firma cu dedicatie pe asfalt, incepand de acu, o ora…. Adica n-am de ales si tre’ sa …fac asfaltu’ cu o firma cu dedicatie de pe plan local”, spunea directorul.

O alta tinta a lui Radulescu a fost sa primeasca o parte din lucrarile subcontractate de o societate comerciala. „Am fost surprins sa constat agresivitatea cu care Radulescu Catalin a pornit discutia, spunand ca, citez din memorie: «Noi suntem la putere si trebuie sa luam un contract de 30 de milioane de lei». Repet, am fost surprins de agresivitatea lui Radulescu Catalin si i-am spus ca nu este cazul sa fim agresivi unii cu altii pentru ca intentia Romstrade era sa dea in subantrepriza o parte din lucrari”, a povestit dircetorul unei societati, la DNA.

„O sa mai faci p… lucrari in Romania pt asta e prea de tot”

Lucrurile nu se oprescu aici. Radulescu i-a trimis mai multe SMS-uri agramate unui afacerst, in care il avertiza sa nu-l scoata din „schema”. „Daca ma incurci cu lic de infrastr urbana la PIT cu noi ai terminat si o sa mai faci p… lucrari in Romania pt asta e prea de tot”.

Radulescu a transmis sms-uri unui partener, nemultumt ca nu-si dadea interesul. „Bogdane rezolva cu sustinerea de la Madalin pt asfaltarea de luni si cu asocierea cu proms sau cine p… mea e pt infrastr Pitesti . Vad ca nu te intereseaza . Daca tu crezi ca daca nu rezolvi sa participam la lic eu iti platesc consultanta te inseli. Contr cu pamantul nu l-ai incheiat masini nu ai gasit nici subantreprenor. La constanta ca sa executam lucr de 1500000 nu ai facut nimic la Coteana sa punem piatra nimic sa luam 250000 la Sibiu cu cim nimic, eu asa nu mai colaborez. PINA nu rezolvi aceste lucruri eu nu fac nimic”.

Procurorii DNA au explicat ca in actele firmei, in functia de director general al firmei Concordia Con.Strade era pus, de forma, fratele deputatului, Cornelu-Vicentiu Radulescu.

In discutiile telefonice cu parlamentarul, fratele se comporta ca un subordonat: „Ne-a trimis Dejescu contractul de asistenta juridica in dosarele cu ICSH si ITM, trebuie semnat pana maine, ora 12.00. Ce fac?”.

Deputatul: „Suna-l acum pe Cornel si intreaba- l daca a semnat aseara cele doua mandate, daca nu sa se duca pana la 11, la avocati, sa le semneze si stampileze. Da-mi mesaj sa-mi spui”.
Fratele: „Atunci te pun in legatura cu el, ca sa mergi. Ca tu trebuie sa preiei Concordia, nu ei”.

Doi afaceristi argeseni, implicati in afaceri de constructie, discutau pe 1 august 2013, despre Catalin Radulescu.
Om de afaceri 1: Da, ma, e cica un senator, Radulescu-l cheama!
Om de afaceri 2: Aaa…! E un …! Ce sa faca ala? E vai mama lui! E un …un imbarligator ala, e un…vai mama lui!
Om de afaceri 1: Da, ma, da cica…frate-su are o firma de asfalt, nu stiu ce…combinatii… face autostrazi, face…
Om de afaceri 2: E… aoleo! Mai cereti referinte de p-aci, ca s-ar putea sa nu va iasa nimic.
Om de afaceri 1: Mmm?!
Om de afaceri 2: N-are nicio statie de asfalt, lucreaza numai in combinatii cu nimic, numai… are de dat bani la multa lume, e vai mama lui!

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: