politica

Tupeu de borfas. Dragnea il cearta pe Iohannis si apoi il avertizeaza, mimand grija, ca este „influentat” de „niste oameni foarte ingroziti”

Presedintele Camerei Deputatilor Dragnea, a afirmat, joi, ca este „absolut sigur ca in aceasta viata” legile Justitiei vor intra in vigoare si vor reprezenta un pas important in reforma justitiei.

„Sunt absolut sigur ca, in aceasta viata, aceste legi vor intra in vigoare si vor reprezenta un pas important intr-o reforma a Justitiei necesara si dorita”, a declarat Dragnea, comentand anuntul presedintele Klaus Iohannis privind trimiterea la Curtea Constitutionala a pachetului legilor Justitiei, dar si la Comisia de la Venetia.

El l-a certat apoi pe Iohannis pentru si-ar fi permis sa dea indicatii judecatorilor CCR.

„Presedintele si-a permis sa spuna CCR sa nu decida acum si sa mai astepte. Cred ca este o foarte mica exagerare. Sunt absolut sigur ca in aceasta viata aceste legi vor intra in vigoare.

Presedintele este influentat de niste oameni foarte ingroziti. Sunt cei care au coordonat un sistem de influenta nociva asupra unor institutii, inca mai spera sa contropleze acest sistem care a generat foarte multe abuzuri impotriva drepturilor omului”, a declarat Dragnea, joi, la Parlament.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca a decis sa trimita la Curtea Constitutionala pachetul legilor Justitiei, dar si la Comisia de la Venetia.

„In forma in care se prezinta acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justitiei nu corespunde nici exigentelor unui stat de drept si democratic, asa cum Constitutia Romaniei proclama emblematic in articolul 1, si nici asteptarilor romanilor, care isi doresc o justitie independenta, bazata pe lege si neinfluentabila. Am decis, ca atare, sa trimit intregul pachet legislativ inapoi la Curtea Constitutionala si, in paralel, sa sesizez Comisia de la Venetia. De aceea, fac un apel catre Curtea Constitutionala de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constitutional comun in Europa si care sprijina statele care doresc sa puna structurile juridice si institutionale in acord cu standardele si bunele practici internationale in materie de democratie, preeminenta a dreptului si a protectiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constitutional de urgenta”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

41 de minute ago

Patru politisti ucisi si alti patru raniti, in urma unui schimb de focuri cu doi infractori, in statul american Carolina de Nord

Patru ofiteri de politie care executau un mandat de arestare a unui infractor cautat pentru…

36 de minute ago