Tupeu de infractor. Dragnea, scandal la tribunal, s-a certat cu judecatoarea: „Cand ajunge sa se judece aceasta cerere imi termin mandatul”

politica

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a afirmat, in sala de judecata, ca cererea sa este amanata din variate motive si ca va ajunge sa isi termine mandatul de executare pana la avea o decizie.

O judecatoare de la Tribunalul Bucuresti a decis marti ca aceasta instanta nu are competenta materiala de a dezbate o contestatie la executare depusa de Liviu Dragnea, condamnat la trei ani si jumatate inchisoare in dosarul angajarilor fictive.

Decizia a fost luata de judecatoarea Manuela Orzata, care anterior a mai facut o cerere de abtinere in acest proces.

Dragnea a incercat sa scape de aceasta judecatoare si a introdus la termenele anterioare o cerere de recuzare a magistratului, care insa i-a fost respinsa.

Prezent in sala de judecata, Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca Tribunalul vrea sa mute procesul la alta instanta.

„Nu am pregatire juridica, dar constat ca, dupa o cerere de recuzare si o cerere de abtinere respinse, acum Tribunalul vrea sa mute la alta instanta. Cred ca in ritmul asta o sa ajungem sa se judece cand se va termina mandatul”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

In urma deciziei luate marti, contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care i-a respins in luna ianuarie o solicitare identica.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a doi cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse.

Conform rechizitoriului intocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate – Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Mai mult despre:


Comentarii: