Tupeu de pesedist. Carmen Dan acuza Parchetul General ca tergiverseaza dosarul represiunii din 10 August

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a acuzat vineri Parchetul General ca tergiverseaza cazul Protestului din 10 August din Piata Victoriei. „MAI este cel mai interesat ca evenimentele de 10 august sa fie lamurite”, a sustinut Carmen Dan.

„Un singur document nu poate fi declasificat deoarece reprezinta o sinteza a unei institutii de securitate care nu si-a dat acordul pentru declasificare. Celelalte documente au fost declasificate in proportie de 95%. Este vorba de solicitarile adresate direct ministerului.

Datele care au pastrat caracterul secret apartin unor structuri care nu si-au dat acordul pentru declasificare. Toate documentele declasificate au fost inaintate la Parchet pe 31 ianuarie. Din acest moment orice demers din partea Parchetului in sensul ca MAI nu a facut demersurile si de asta nu se poate finaliza ancheta il consider nesusceptibil de adevar. MAI este cel mai interesat ca evenimentele de 10 august sa fie lamurite”, a declarat, vineri, Carmen Dan.

770 de persoane au depus plangeri, in dosarul privind violentele care au avut loc in Piata Victoriei, in 10 august.

Dosarul violentelor din Piata Victoriei a fost preluat de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din Piata Victoriei, la care au participat zeci de mii de oameni.

Mai mult despre: ,


Comentarii: