Tupeu de senator PSD. Tutuianu sustine ca protestatarii sunt vinovati ca scapa de pedeapsa cei vinovati de abuz in serviciu

news

Presedintele Klaus Iohannis si Guvernul Ciolos sunt responsabili de faptul ca oamenii care au savarsit infractiuni, unele grave, de abuz in serviciu, scapa de pedeapsa, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu.

”In mai multe instante, a inceput la Alba Iulia, a continuat la Craiova, se continua la toate instantele din Romania, se constata ce? Ca infractiunea de abuz in serviciu a fost dezincriminata si ca nu mai poate fi tras nimeni la raspundere penala. Noi am avertizat asupra acestui risc, din pacate presedintele, Parchetul General, DNA, piata ne-au spus ca noi nu stim.

Sunt doi mari responsabili de faptul ca oamenii care au savarsit infractiuni, unele grave, de abuz in serviciu scapa de pedeapsa: Guvernul Ciolos care nu a pus de acord legislatia penala cu deciziile Curtii Constitutionale, avea obligatia sa o faca in 45 de zile, si, in al doilea rand, presedintele Iohannis, care a condamnat public intentia guvernului de a rezolva aceasta problema lasata mostenire de Guvernul Ciolos”, a spus Tutuianu, citat de Agerpres.

Acesta a spus ca deciziile Curtii Constitutionale arata ca Guvernul Grindeanu nu a gresit cand a emis OUG 13.

In context, Tutuianu acuza pe presedintele Iohannis, dar si partidele de opozitie ca au contribuit la manipularea manifestantilor.

”Deciziile Curtii Constitutionale ne arata ca Guvernul Romaniei a avut dreptate cand a emis Ordonanta 13. A retras-o din considerente de natura politica, am dorit sa calmam lucrurile in societatea romaneasca. Putem insa constata ca exista o manipulare majora, la care au contribuit din plin presedintele Romaniei si partidele politice din opozitie, in special USR, care a fost promotorul principal al manifestatiilor. Am adoptat Ordonanta 14 din acelasi motiv si vom muta dezbaterea pe subiectele care tin de Codul Penal si Codul de Procedura Penala in Parlament, cu participarea unor experti de la Comisia Europeana, de la Comisia de la Venetia, din structurile care se ocupa de aplicarea legii: Parchet General, DNA, CSM, uniunile judecatorilor si magistratilor in general, dar vom invita si pe altii, de exemplu avocatii, care au si ei un rol in aplicarea legii”, a afirmat senatorul Adrian Tutuianu.

El a subliniat ca multe articole din codurile penale sunt declarate neconstitutionale.

”Ieri am putut sa constatam cu totii ca inca vreo patru articole din Codul Penal au fost declarate neconstitutionale. In acest context, declaratiile domnului Predoiu legate de subiectul Cod Penal si Cod de Procedura Penala sunt aberante. Domnul Predoiu a fost ministru si impreuna cu altii care au contribuit la redactarea acestor coduri a incasat bani multi, daca imi aduc aminte bine cifra cred ca e peste un milion de euro. Sunt 40 de articole declarate neconstitutionale, cei care sunt oameni ai dreptului spun ca peste 100 ar fi neconstitutionale. Practic, codul penal romanesc este pus, la momentul acesta, sub semnul intrebarii de deciziile Curtii Constitutionale”, a mai precizat Adrian Tutuianu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: