Tupeu fara margini al Rusiei: A deschis dosare penale cu privire la torturarea militarilor rusi de catre ucraineni

externe

Comitetul de Investigatii al Rusiei a anuntat, joi, ca deschide dosare penale pentru presupuse torturi pe care soldatii ucraineni le-ar fi comis asupra celor rusi, in timp ce Moscova isi continua campania militara in Ucraina.

Comitetul, care ancheteaza crimele majore, a precizat ca unii soldati rusi au fost capturati de fortele ucrainene in regiunile Zaporojie si Nikolaev si au fost detinuti ilegal de serviciul de securitate al Ucrainei.

”Rusii au fost supusi la violenta fizica si tortura pentru a-i forta sa dea explicatii false cu privire la conditiile reale de detentie ilegala in sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei si despre operatiunea militara speciala (a Rusiei)”, se arata in comunicatul comitetului, citat de News.ro.

Acuzatiile comitetului nu au putut fi verificate.

Ucraina a comunicat ca verifica toate informatiile referitoare la tratamentul prizonierilor de razboi. De asemenea, autoritatile ucrainene vor investiga orice incalcari si vor lua masurile legale corespunzatoare.

Alexander Bastrikin, directorul Comitetului de Investigatie, a ordonat, de asemenea, joi, deschiderea unei anchete cu privire la presupusele bombardamente ale fortelor ucrainene asupra civililor din autoproclamata Republica Populara Lugansk, in timp ce evacuau regiunea vecina, Harkov.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: