Tupeu maxim: in plin scandal al „azilelor groazei”, Pandele vrea sa construiasca un nou azil la Voluntari

news

Pandele, azil, Voluntari, sedinta, Consiliu Local, PNRR, Palarie

Desi scandalul „azilelor groazei” este departe de a se fi incheiat, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, pare preocupat sa construiasca un nou centru pentru batrani. Consilierii locali s-au intrunit ieri in sedinta publica, in absenta primarului care este in concediu, pentru a dezbate asupra proiectului unui nou azil de batrani care ar urma sa se construiasca in localitate.

Florentin Pandele este in vacanta in Grecia, dar activitatea de la Primaria Voluntari nu a intrat si ea in vacanta. Sedinta Consiliului Local a inceput la ora 14.00, principalul punct aflat in dezbatere fiind construirea unui centru de zi de asistenta si recuperare pentru persoanele varstnice, proiect pentru care a fost alocata suma de aproximativ 23 de milioane de lei. Centrul de zi de asistenta si recuperare ar urma sa aiba o capacitate de minim 50 de persoane zilnici la centru si minim 25 de beneficiari zilnici pentru serviciile de ingrijire la domiciliu.

Opozitia a criticat acest demers, iar reprezentanti USR s-au adunat in semn de protest in fata primariei. Senatorul USR Stefan Palarie, membru al Comisiei pentru munca din Senat, a anuntat ca participa la sedinta pentru a cere explicatii  primarului Voluntari in legatura cu noul centru.

„In plin scandal al zilelor groazei, dl Pandele tocmai propune sa mai construiasca inca unul aici in oras, sub patronajul sau. Cred ca dl Pandele da dovada de nesimtire si se preface ca nu intelege grozaviile petrecute in acest oras si in aceste azile sau dl Pandele vrea sa cumpere bunavointa publica, invocand ca face lucruri pentru varstnici. Desi exact aici pe raza acestui UAT s-au petrecut cele mai infioratoare lucruri , poate, de la Revolutie incoace.

Credem ca nu este decat un exercitiu cinic de imagine. De ieri pana astazi, ad-hoc, a fost propus acest proiect, care sa atribuie din banii cetatenilor din Voluntari, 24 milioane de lei plus TVA, pe un proiect care sa propuna constructia unui nou azil de varstnici”, a declarat senatorul Stefan Palarie.

Proiectul centrului pentru varstnici face parte din aplicarea Strategiei nationale privind ingrijirea de lunga durata si imbatranire activa pentru perioada 2023 – 2030, se arata in proiectul de hotarare. Investitia initiala va fi realizata din fonduri europene, prin PNRR, si va fi unul din cele 71 de centre de zi de asistenta noi, planificate la nivel national. Separat, un sediu secundar al Directiei de Asistenta Sociala va fi executat exclusiv din fondurile orasului Voluntari.

Valoarea maxima care poate fi solicitata pentru proiect (lucrari de constructii, dotari operationalizarea si acordarea serviciilor sociale) este putin peste 6.100.000 de lei, dintre care minim 172.000 de lei trebuie sa se foloseasca pentru acordarea serviciilor. Aceasta suma este gandita pentru a asigura functionarea centrului pentru cel putin o luna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: