Tupeu naucitor al lui Recep Erdogan, americanii sunt socati: „Au lovit cu fetele lor pantofii acelor bodyguarzi draguti”

externe

Administratia de la Ankara l-a convocat, luni, pe ambasadorul Statelor Unite pentru a-i transmite o nota de protest dupa protestele violente de la Washington, in timpul carora au fost agresati agentii de securitate ai presedintelui Recep Tayyip Erdogan, care era in vizita oficiala.

Agentii de securitate ai presedintelui Turciei au fost implicati in confruntari cu protestatari, la Washington, in timpul vizitei lui Recep Tayyip Erdogan.

Dupa violente, Departamentul de Stat a anuntat ca va transmite „Administratiei Turciei preocuparile in cei mai puternici termeni”.

Insa Administratia Recep Tayyip Erdogan l-a convocat luni pe ambasadorul Statelor Unite, anunta Mediafax.

„Ambasadorului i s-a inmanat o nota de protest” pentru modul in care autoritatile americane au gestionat situatia. „Turcia solicita o investigatie completa in cazul incidentului diplomatic”, au declarat surse citate de cotidianul The Independent.

Noua persoane au ajuns la spital in urma incaierarii, iar reprezentantii departamentului de Stat au condamnat in termeni duri incidentul din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington.

Autoritatile americane continua investigatia si au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicati in ciocniri, dar nu este clar ce masuri s-ar putea lua impotriva acestora.

Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiterii americani, insarcinati cu protejarea delegatiei presedintelui Erdogan.

Acestia au fost retinuti pentru scurt timp, iar autoritatile americane le-au confiscat armele inainte de a-i elibera pentru ca fac parte dintr-o misiune diplomatica din Statele Unite.

Pana la difuzarea inregistrarii cu ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, cei doi barbati plecasera deja din tara alaturi de anturajul presedintelui Erdogan, precizeaza news.ro.

Pe retelele de socializare, numerosi americani s-au aratat socati de tupeu regimului Erdogan. „Era si timpul. Agresarea acelor protestatari, care au lovit in mod repetat pantofii biduguarzilor cu fetele lor, a fost prea de tot”, este cel mai popular comentariu de pe Reddit.

Screen Shot 2017-05-22 at 21.54.41

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: