Tupeu pesedist: Ministrul Mediului trebuie sa demisioneze din cauza praduielilor executate de pesedisti din padurile Romaniei

politica

Liderul PSD Iasi, Maricel Popa, sustine ca ministrul Mediului, Costel Alexe, ar trebui sa plece din functie, dupa cartonasele galbene primite de la Comisia Europeana pe tema taierilor ilegale de paduri, dar si a poluarii.

Maricel Popa a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Mediului, Costel Alexe, a primit doua avertismente “serioase“ de la Comisia Europeana si ca ar trebui sa paraseasca functia.

“Costel Alexe, ministrul demis al Mediului a primit doua cartonase galbene din partea Comisiei Europene pentru proasta gestionare a doua dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste mediul: taierile ilegale de paduri si poluarea atmosferica. Cele doua avertismente serioase primite de Costel Alexe ar trebui sa conduca la plecarea acestui habarnist din fruntea ministerului Mediului. Este un adevarat mister ce a facut ministrul demis cat timp a condus acest minister. De cand a fost numit la conducerea Ministerului Mediului se lupta cu mafia lemnului, schimba legi, modifica atributii, programe, rezolva el greaua mostenire. Sper sa nu isi faca vreo prioritate din judetul Iasi, ca e vai si amar de noi”, a spus Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Liderul PSD Iasi considera ca ministrul Mediului nu are nici o scuza si ca in loc sa se preocupe doar de imagine putea rezolva aceste probleme.

“Alexe conduce ministerul de mai bine de trei luni, timp in care, daca era cu adevarat preocupat de aceste probleme si nu doar sa apara in media, ar fi putut evita activarea celor doua clauze. A avut trei luni si jumatate la dispozitie pentru a face o treaba de doua luni. Nu o spun eu, ci Comisia Europeana, prin scrisorile transmise Romaniei. Stim circul facut de Alexe pe la toate televiziunile cu problemele poluarii din Bucuresti. Imi amintesc ca in mijlocul acestui scandal, a participat la o emisiune radio si nu a stiut sa spuna cat de poluat este, de fapt, aerul din Capitala, ci doar ca «situatia este, in mod clar, din ce in ce mai rea». Se pare ca asa a comunicat si la nivelul Comisiei Europene, iar Comisia nu accepta doar vorbe, asa cum nu ar trebui sa accepte nici romanii”, a mai spus seful PSD Iasi, Maricel Popa, citat de news.ro.

Comisia Europeana (CE) indeamna Romania sa puna in aplicare in mod corect Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice firmelor din sectorul lemnului sa produca si sa introduca pe piata UE produse obtinute din busteni recoltati in mod ilegal. CE a trimis o scrisoare de punere in intarziere si a acordat termen de o luna petru remedierea problemelor.

Grupuri de interese au avut in fruntea Ministerului Mediului oameni care sa le serveasca acest scop de a taia lemn si de a fura din padurile Romaniei si cred ca Europei si Comisiei Europene le-au pasat mai mult de padurile din Romania decat guvernelor anterioare, a declarat, miercuri, ministrul demis al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Mafia Lemnului a reusit sa patrunda pana la varful Guvernului. Acuzatii grave ale ministrului Mediului

Mai mult despre: ,

Comentarii: