Categories: news

Tupeul unui celebru primar penal. Vrea sa-i confiste lui Liiceanu un spatiu in care functioneaza libraria Humanitas: „A facut Romania de ras”

Mircea Gutau, primarul din Ramnicu Valcea care a executat o pedeapsa cu inchisoarea pentru fapte de coruptie, i-a pus gand rau filosofului Gabriel Liiceanu, dupa dezbaterea despre Romania din comisia LIBE a Parlamentului European.

Aceasta s-a considerat jignit de afirmatiile filozofului si l-a informat prin intermediul mass-mediei ca il va lasa fara spatiul in care functioneaza libraria Humanitas, potrivit InfoPlus.

Gutau a afirmat in cadrul unei conferintei de presa ca nu poti beneficia de gratuitati in conditiile in care jignesti Romania in cadrul unui for european.

”Nu stiu cum ajung toti astia pe acolo (Parlamentul European – n.r.). Se duc si fac Romania de ras. Drept urmare am decis sa-i retrag domnului Liiceanu dreptul de a mai ocupa spatiul, cu titlul gratuit si vom actiona conform legii”, a declarat primarul Gutau.

In 2010, Gutau fost condamnat definitiv pentru fapte de coruptie. In iunie 2014, Mircia Gutau a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oara intr-un proces de coruptie la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, dar magistratii au decis contopirea pedepselor si acesta a ramas in libertate.

Gutau a fost incarcerat la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, unde a fost transferat de la Colibasi intrucat avea un proces pe rolul instantelor din Mehedinti. El a fost eliberat conditionat in septembrie 2011, dupa ce a executat circa un an si opt luni din pedeapsa din trei ani si jumatate

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

20 de minute ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

4 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

2 ore ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

2 ore ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

2 ore ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

2 ore ago