Tupeu PSD. Analfabeta Dancila se plange de profesionistii angajati de Ciolos in institutiile guvernamentale

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca este necesara eficientizarea ministerelor. Aceasta sustine ca prin Legea 109 emisa in timpul mandatului de premier a lui Dacian Ciolos exista manageri de institutii care nu au criterii de performanta bine stabilite dar care nu pot fi schimbati.

„Eu cred ca este necesara o eficientizare a fiecarui minister. Sunt foarte multe agentii, entitati in subordinea unor ministere care efectiv nu-si au obiectul de activitate. (…) Avem pe Legea 109, legea data de Ciolos, unde avem numiti directori, manageri care nu au criterii de performanta bine stabilite si le-au stabilit domeniile lor. Avem situatii in care lucrurile nu merg bine dar nu putem sa-i schimbam pentru ca trebuie sa le platim salariul pana la sfarsitul mandatului”, a afirmat Viorica Dancila, joi, la un interviu pentru DCNews, citat de Mediafax.

Aceasta a mai transmis ca a cerut ministrului Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, sa vina cu un proiect de eficientizare a activitatii institutiei.

„Cand vrei eficienta, performanta, trebuie sa ai cativa indicatori oriunde te-ai afla, inclusiv pentru functionari. Acest lucru trebuie schimbat si sa legam activitatea functionarilor chiar din Ministerul Fondurilor Europene de proiecte, de implicare. Si daca lucrurile merg bine si daca lucrurile nu merg bine nu exista niciun fel de sanctiune sau interes. Am cerut ministrului Fondurilor Europene sa vina cu o eficientizare a activitatii. Nu trebuie sa mai luam o decizie fara a ne consulta cu toti factorii implicati. Trebuie sa fim foarte fermi acolo unde lucrurile nu merg bine. S-au tolerat anumite aspecte si anumite lucruri nu le-am putut face pentru ca nu am fost destul de fermi atunci cand s-a gresit”, a spus prim-ministrul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: