Tupeu PSD-ist al spagarului sef de la Unifarm: „Daca organizam licitatie se pierdeau vieti omenesti”

news

Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, a transmis presei un comunicat in care sustine ca „nu am solicitat in nicio imprejurare, niciunei persoane, vreo suma de bani sau alte beneficii, pentru mine sau pentru altcineva”. El mai afirma ca „organizarea unei proceduri de achizitie publica, neobligatorie, ar fi dus la intarzieri nejustificate in aprovizionare, ce s-ar fi soldat cu pierderi de vieti omenesti”.

„Compania Nationala Unifarm S.A. satisface un interes general insa aceasta nu inseamna ca nu actioneaza in scopul obtinerii de profit sau ca nu isi asuma pierderile si riscurile aferente acestei activitati. Din aceasta perspectiva, si potrivit cadrului legal existent la nivel national, cu respectarea principiilor si jurisprudentei europene, am adus la cunostinta Directiei Nationale Anticoruptie imprejurarea ca CN Unifarm S.A. nu este autoritate contractanta. Drept urmare nu are obligatia sa desfasoare proceduri de licitatie publica si nu ii sunt opozabile dispozitiile legii nr. 98/2016”, spune Adrian Ionel, potrivit comunicatului.

„Compania Unifarm a raspuns, cu caracter urgent si prioritar, nevoii disperate de import a unor echipamente de protectie indispensabile cadrelor medicale in lupta acestora cu pandemia generata de SARS-CoV-2. In aceste conditii, organizarea unei proceduri de achizitie publica, neobligatorie potrivit celor de mai sus, ar fi dus la intarzieri nejustificate in aprovizionare, ce s-ar fi soldat cu pierderi de vieti omenesti”, adauga directorul suspendat al Unifarm.

Acesta mai spune ca „in acest context a fost perfectata si executata achizitia de masti si combinezoane aflata in atentia Directiei Nationale Anticoruptie, procedura in care subsemnatul, in calitate de director general al CN Unifarm S.A., am urmarit in permanenta si in mod exclusiv doar rapiditatea livrarii, decenta pretului si calitatea produsului, toate acestea raportate la nevoile interne imediate si la contextul international”.

„Nu am solicitat in nicio imprejurare, niciunei persoane, vreo suma de bani sau alte beneficii, pentru mine sau pentru altcineva, in legatura cu vreun import de masti, combinezoane sau alte echipamente si nu am determinat sau ajutat vreo persoana sa savarseasca o infractiune”, afirma Adrian Ionel.

Cu privire la dosarul in care este cercetat, el adauga: „Chiar in conditiile in care accesul la dosar ne-a fost restrictionat, in data de 23.06.2020, fata de gravitatea acuzatiilor, am inteles sa dau o declaratie in care mi-am expus punctul de vedere, fara a-mi putea pregati apararea in raport de continutul dosarului de urmarire penala. Urmeaza ca la dosarul cauzei sa administrez probe si opinii de specialitate care vor sprijini organele de ancheta sa ajunga la o concluzie corecta si adecvata adevarului judiciar”.

„Multumesc tuturor celor care au in continuare incredere in mine si promit sa nu ii dezamagesc. Cu pretuire”, incheie directorul suspendat al Unifarm.

Directorul UNIFARM, Adrian Ionel Eugen, este acuzat de procurorii DNA pentru ca ar fi cerut mita 760.000 de euro pentru un contracat de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale), la inceputul lunii martie. Echipamentele livrate erau neconforme. Directorul UNIFARM a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: