Tupeu socant: Dragnea, Plumb si Shhaideh au furat o bucata din Dunare si invoca ”drepturile omului” | EDITORIAL VIDEO

opinii

Sunt de neimaginat tupeul si rapacitatea lui Liviu Dragnea. Infractorul-sef al PSD a furat pana si o bucata din Dunare, bratul Pavel si insula Belina. Complici i-au fost Rovana Plumb si Sevil Shhaideh. Schema pusa la cale pentru a-i servi lui Dragnea domeniul de pescuit este uluitoare. La fel de uluitoare ca vicepremierului Sevil Shhaideh care se ascunde dupa ”drepturile omului” ca sa nu demisioneze.


EDITORIAL VIDEO: Cum a furat Dragnea o insula si un brat al DunariiDomeniul de pescuit al infractorului Liviu Dragnea este locul unde seful delincvent al PSD punea tara la cale cu doi premieri ai PSD: Victor Ponta si Sorin Grindeanu. Acolo i-a dus Dragnea la stiuci pe Ponta si Grindeanu, cand consilierii de imagine l-au sfatuit ca da bine la publicul PSD sa se pozeze in barca, cu pestele in mana, alaturi de prim-ministru, pentru a arata ca el controleaza guvernarea.

Schema prin care Dragnea a ajuns stapan pe cele peste 300 de hectare, adica o insula si un brat al Dunarii, este socanta. Tupeul cu care acum liderii PSD invoca ”prezimtia de nevinovatie” pentru a justifica ramanerea pe functie a suspectei Sevil Shhaideh e la fel de socant.

Rovana Plumb si Sevil Shhaideh au rupt o halca din Dunare

Pentru Dragnea s-au falsificat documente de proprietate, astfel incat sa fie rupta o bucata de peste 300 de hectare din albia Dunarii. Bratul Pavel si insula Belina erau parte din albia Dunarii proprietate a statului roman care, prin constitutie, nu poate fi instrainata fara emiterea unei legi speciale. Asta insemna dezbatere parlamentara.

Insemna ca presa si opozitia sa afle ce vrea Dragnea sa faca si implicit riscul unui scandal public enorm. Baronul de Teleorman era nevoit sa organizeze totul cat mai discret, asa cum a reusit sa procedeze cu mult succes in ultimii 20 de ani in care s-a imbogatit furand din patrimoniul judetului Teleorman ogoare, silozuri, hoteluri, ferme de porci si paduri si terenuri de vanatoare.

Bratul Pavel si insula Belina au fost rupte din Dunare pe hartie, prin acte falsificate, pentru ca Rovana Plumb sa poata emite pe ascuns hotararea de guvern pe care o cerea Dragnea. AICI e comunicatul DNA are ofera detalii.

Plumb incercase anterior sa emita acest HG prin care sa transfere direct bratul Pavel si insula Belina catre Consiliul Judetean Teleorman unde Dragnea aranjase totul pentru TelDrum, firma pe care baronul o transformase in mina de aur a clanului sau.

Ministerul Justitiei li Ministerul Finantelor au respins proiectul, explicand ca nu se pot instraina bucati din Dunare prin HG, pentru ca interzice constitutia si legile subsidiare.

Era nevoie de o lege pentru asta, Dragnea voia sa faca totul pe ascuns, asa ca Plumb si Servil au executat un plan si mai socant. S-au falsificat documente, astfel incat cele peste 300 de hectare sa fie decupate din albia Dunarii.

Apoi s-a emis Hotararea de Guvern prin care domeniul de pescuit a ajuns la Consiliul Judetean Teleorman si apoi la TelDrum, firma clanului Dragnea. Plumb a scris HG-ul in cateva ore, incalcand toata procedura legala de avizare impusa pentru un astfel de proiect.

DNA ancheteaza afacerea socanta, baronii PSD invoca ”drepturile omului”

Procurorii DNA au instrumentat dosarul penal al acestui furt incredibil. Rovana Plumb si Sevil Shhaideh au aflat ca sunt vizate. In orice tara normala, cele doua demisionau imediat din orice functie publica, pentru ca functiile ocupate sa nu afecteze ancheta penala si pentru ca ancheta penala sa nu afecteze functionarea normala a domeniilor de care raspund complicele lui Dragnea.

Romania nu este insa o tara normala, mai ales din momentul cand un infractor irevocabil, cum e Liviu Dagnea, a ajuns sa controleze Parlamentul si Guvernul. Din acest motiv, liderii PSD au iesit imediat cu pozitii publice in care au invocat ”drepturile omului” si ”prezumtia de nevinovatie” pentru a justifica mai ales refuzul vicepremierului Sevil Shhaideh de a demisiona.

Invocarea ”prezumtiei de nevinovatie” in cazul unui demnitar anchetat penal e o smecherie abuziva pe care numai un tupeu de borfas putea sa o nascoceasca.
Prezumtia de nevinovatie este un al statului de drept care se refera la relatia cetatean – Justitie, reglementeaza modul cum trebuie Justitia sa trateze orice cetatean acuzat de comiterea unei fapte penale si nu acopera relatia demnitarilor cu societatea. Asta e cu totul altceva.

Haoleo, ne incalca ”drepturile omului”!

Cand eram reporter de eveniment si mergeam la actiuni in care intra Politia peste vreun clan de bastani, auzeam cum strigau suspectii „drepturile omului”. Pirandele aruncau cu bebelusi in mascati si bastanii racneau cat il tineau plamanii: ”drepturile omului”, ”discriminare”, ”drepturile omului”.

Cand terorizau oamenii, ca sa le fure casele, nu stiau bastanii de vreun drept al cuiva, de vreo lege. Cand ii lua Politia, imediat invocau drepturile omului. Exact asa procedeaza si coruptii din politica, atunci cand invoca prezumtia de nevinovatie pentru a ramane cu tupeu pe functiile publice desi sunt urmariti penal.

Daca sunt condamnati, ca Dragnea, spun ca e condamnare politica si tot nu renunta la functiile publice. Este o smecherie de o indecenta aberanta.

Statutul de demnitar presupune o pozitie privilegiata in societate acordata pentru existenta unui grad aparte de incredere a publicului in persoana respectiva. In schimb, cel in cauza trebuie sa ofere obligatoriu garantia onestitatii, a bunei credinte.

Demisia, in cazul unei anchete penale, este obligatorie, pentru ca nu poate ocupa o demnitate publica cineva care nu mai ofera garantii de onestitate, dar si pentru ca ancheta sa nu afecteze functia publica.

Dincolo de aspectul moral si etic, pragmatic e clar ca nu mai poate sa isi exercite eficient serviciul public cineva care are pe cap un proces.

Ce face ministrul X, daca are termen la instanta in ziua in care trebuie sa participe la o intalnire importanta, de care depinde un proiect pentru mii de persoane?


E normal sa aiba de suferit mii de persoane pentru ca un ministru are probleme penale?

Pretentia reprezentantilor PSD de a ramane pe functii, desi au dosare penale, este o expresie a tupeului de borfas care ii caracterizeaza pe acesti delincventi camuflati in politicieni.

Cazul Belina ne-a mai expus ceva. A explicat de ce se agitau toate posturile Mafia TV cu tot felul de personaje vidanjate din SRI sau cartite ale coruptilor din Consiliul Superior al Magistraturii.

Dragnea aflase ce urmeaza si a pus toate oficinele propagandei mafiei sa faca circ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii: