Turcia se joaca cu FOCUL. A blocat zeci de nave ale RUSIEI in Stramtoarea Bosfor – VIDEO

externe

Zeci de nave ale Rusiei sunt blocate de ore intregi in Stramtoarea Bosfor, anunta agentiile de presa de la Moscova.

Potrivit Sputnik News, care acuza Turcia de incalcarea normelor internationale, autoritatile turce au creat probleme vaselor rusesti aflate in trecere prin Stramtoarea Bosfor, astfel incat zeci de nave asteapta de cateva ore sa treaca.

Fostul sef al fortelor navale ale Rusiei, Viktor Kravcenko, a declarat pentru RIA Novosti ca inchiderea unilaterala a Stramtorii Bosfor pentru navele din Rusia ar incalca legile internationale. „Turcia nu va impiedica vasele din Rusia sa ajunga in Siria deoarece ar fi o violare a legislatiei internationale”, a mentionat acesta.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a refuzat sa participe la o intrevedere bilaterala cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, deoarece Ankara nu vrea sa prezinte scuze pentru doborarea unui bombardier rus, a anuntat vineri consilierul prezidential rus Iuri Usakov, citat de Hurriyet online.

Armata turca a doborat pe 24 noiembrie un bombardier rus, la frontiera dintre Siria si Turcia. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc, desi nu exista dovezi in acest sens. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea „consecinte grave”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: