Turcia a trimis peste 24.400 de salvatori in zona cutremurului. Numarul total de morti se apropie de 5.000 si va creste din nou

externe

Cel putin 812 persoane au fost ucise in zonele controlate de guvern din Siria in urma cutremurelor si a unei serii de replici in Turcia vecina, a anuntat marti agentia de stiri de stat SANA citata de The Guardian.

SANA a declarat ca cel putin 1.449 de persoane au fost ranite in provinciile Alep, Latakia, Hama, Idlib si Tartous.

Reuters raporteaza, de asemenea, ca numarul mortilor dat de cei care opereaza in zonele controlate de rebeli din Siria a crescut la 790, cu un avertisment ca va creste „dramatic”.

Cu cel mai recent numar de decese in Turcia, dat fiind de 3.381, numarul total de morti confirmati oficial in cele trei zone la 4.983.

Turcia a trimis peste 24.400 de salvatori in zona cutremurului si a confirmat ca 5.775 de cladiri s-au prabusit. Numarul salvatorilor era de asteptat sa creasca odata cu sosirea altor persoane, desi conditiile de iarna impiedica desfasurarea acestora, a declarat Orhan Tatar, directorul general pentru reducerea riscurilor al AFAD, agentia turca de gestionare a dezastrelor.

Tatar a spus ca agentia sa a primit 11.342 de rapoarte despre cladiri prabusite, dar doar 5.775 dintre aceste rapoarte au fost confirmate.

Aproximativ 55 de elicoptere au efectuat 154 de iesiri pentru a transporta ajutor de urgenta si aproximativ 85 de camioane distribuiau alimente, a spus el.

Conditiile meteo nefavorabile continua in regiune. Temperaturile peste noapte in orasul Gaziantep au scazut la -5 C.

Associated Press relateaza ca un incendiu ibucnit luni in portul Iskenderun de la Marea Mediterana nu a fost inca stins. Imaginile de la televiziune au aratat fum negru dens care se ridica din containerele care ardeau si care s-au prabusit in urma cutremurului. Agentia de stiri de stat Anadolu a declarat ca o nava turca a pazei de coasta participa la eforturile de stingere a incendiului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: