Turcia anunta ca ISIS pregateste atacuri in Germania. Ce au descoperit agentii turci

externe

Politia turca a descoperit planuri ale gruparii jihadiste Statul Islamic pentru executarea de atentate sinucigase in Germania si Turcia, dupa modelul celor de la Paris si Bruxelles, iar autoritatile germane au fost deja avertizate, scrie marti cotidianul turc Hurriyet, citat de Agerpres.

Conform acestei surse, politia turca a confirmat ca patru jihadisti, prezentati doar cu pseudonimele Talip, Furkan, Cuma si Memis, au intrat ilegal in Turcia, venind dinspre Siria, cu obiectivul de a pregati atacuri.

Autoritatile turce au dejucat aceste planuri, fara a se specifica masurile concrete luate. S-a confirmat de asemenea identificarea unui alt jihadist, prezentat tot cu numele de cod, Taha Husayn Al-Tai, care intentiona sa-si continue calatoria catre Germania pentru a comite acolo un atentat. El avea in plan sa se deghizeze in suporter al unei echipe de fotbal, amestecandu-se printre alti suporteri pentru a nu starni banuieli la granita. Dar cotidianul turc nu precizeaza clubul sportiv si nici evenimentul cu ocazia caruia teroristul ar fi incercat sa se infiltreze in Germania.

Politia turca a obtinut aceste informatii in timp ce investiga un alt individ, identificat sub numele de Yunus D, care a filmat si fotografiat posibile obiective ce puteau fi o tinta a atacurilor kamikaze executate de teroristii gruparii Statul Islamic, din care aparent si el face parte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: