Turcia da publicitatii adevarata dimensiune a REPRESALIILOR. Cati oameni sunt arestati

externe

Peste 26.000 de persoane au fost retinute in urma tentativei de lovitura de stat desfasurata in Turcia pe 15 iulie, a anuntat marti ministrul justitiei turc Bekir Bozdag, citat de Reuters, informeaza Agerpres.

Intr-un interviu acordat agentiei de presa Anadolu, oficialul turc a afirmat ca 16.000 de persoane au fost arestate oficial in cadrul anchetei declansate dupa tentativa de puci de la finalul lunii iulie, in timp ce situatia altor 6.000 de persoane aflate in detentie este in curs de procesare.

Un numar de 7.668 de persoane se afla sub investigatie fara a fi retinute sau arestate, a adaugat oficialul turc.

Un tribunal din Istanbul a emis joi un mandat de arestare impotriva predicatorului Fethullah Gulen, autoexilat din 1999 in statul american Pennsylvania. In mandatul de arestare, fostul imam este acuzat ca „a ordonat tentativa de lovitura de stat de la 15 iulie”, care a creat un vid de putere timp de cateva ore si a dus la moartea a 272 de persoane. Aceste demers a deschis calea unei solicitari formale adresate SUA pentru extradarea lui Gulen, pe care presedintele turc Recep Tayyip Erdogan il considera dusmanul sau.

Cei mai inalti responsabili din Turcia au cerut deja de mai multe ori Statelor Unite extradarea ‘teroristului’ Gulen. SUA au solicitat Ankarei sa furnizeze probe privind implicarea lui Gulen in tentativa de rasturnare a puterii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: