Turcia. Fost sef al serviciului SECRET al armatei dezvaluie cine a pus la cale PUCIUL: „Nu sunt din tara noastra”

externe

Fostul sef a serviciului secret al armatei turce, generalul Ismail Hakki Pekin, acuza intr-un interviu acordat publicatiei Daily Sabah ca lovitura de stat a fost pusa la cale de srviciile de informatii din Statele Unite.

„Nu cred ca puciul a fost planuit din Turcia. Daca luam in considerare modul in care a fost programat, cred ca totul a fost organizat de agentiile de informatii din Statele Unite. Desigur, nu trebuie sa acuzam intreaga administratie a SUA. Puciul pare a fi o lucratura a neoconservatorilor, care sunt un grup infiltrat in administratie si serviciile de informatii”, a declarat generalul.

Acesta a mai spus ca neoconservatorii urmaresc ca Turcia sa fie data afara din NATO.

„Neoconservatorii au agenti care au infiltrat administratia politica. Ei i-au in calcul inclusiv ca Turcia sa fie scoasa afara din NATO. Mai mult, noi am vazut ce atitudine a avut presa americana fata de puci. Am vazut ca au asteptat pana cand rezultatul a fost clar. Prin urmare, cred ca exista un grup in cadrul administratiei SUA care a sustinut puciul, in timp ce altii au asteptat sa vada ce se intampla. Printre acestia s-a aflat si Obama”, a mai spus generalul turc.

Presedintele Erdogan l-a acuzat la randul sau vineri pe generalul american Joseph Votel, seful fortelor SUA din Orientul Mijlociu, ca ar „tine partea pucistilor”. Acesta din urma isi exprimase temerea cu privire la „impactul pe care l-ar putea avea” vastele epurari in armata turca asupra relatiilor intre Washington si ierarhia militara turca, potrivit presei americane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: